Tawaran Silvercorp untuk OreCorp akan tamat pada 22 Mac 2024

Mining 33 Silvercorp Offer for OreCorp to Expire March 22, 2024

Silvercorp Metals Inc. logo (CNW Group/Silvercorp Metals Inc)

(SeaPRwire) –   Trading Symbol: TSX: SVM
NYSE AMERICAN: SVM

VANCOUVER, BC, March 15, 2024Silvercorp (“Silvercorp” atau “Syarikat“) (TSX: SVM) (NYSE American: SVM) ingin mengingatkan pemegang sahamnya, dan pemegang saham OreCorp Limited (“OreCorp“) (ASX:ORR), bahawa tawaran pengambilalihan luar pasaran untuk semua saham biasa dalam OreCorp yang tidak dimilikinya (“Tawaran Silvercorp“) akan ditutup pada 7:00pm (masa Sydney) pada 22 Mac 2024.

Silvercorp memberi nota bahawa sehingga penutupan pasaran pada Khamis 14 Mac 2024 Tawaran Silvercorp mempunyai nilai tersirat A$0.60 setiap saham OreCorp1. Ini mewakili premium sebanyak 9% kepada tawaran Perseus Mining Limited (“Perseus“). Silvercorp menggalakkan semua pemegang saham OreCorp menerima Tawaran Silvercorp tanpa lewatan.

Sekiranya syarat penerimaan minimum 50.1% tidak dipenuhi, Silvercorp akan mengembalikan semua saham yang telah ditawarkan kembali kepada pemegang saham OreCorp apabila Tawaran Silvercorp ditutup.

Silvercorp juga memberi nota bahawa Perseus belum mengumumkan bahawa ia telah menerima kelulusan penggabungan untuk pengambilalihan kawalan OreCorp daripada Suruhanjaya Persaingan Adil Tanzania (“FCC“), satu syarat penting untuk tawarannya. Silvercorp mengingatkan pemegang saham OreCorp bahawa ia telah menerima kelulusan FCC sedemikian, yang mengeluarkan unsur ketidakpastian yang masih melekat pada tawaran Perseus.

Mengenai Silvercorp

Silvercorp ialah syarikat perlombongan Kanada yang menghasilkan perak, emas, plumbum dan zink dengan sejarah keuntungan dan potensi pertumbuhan yang panjang. Strategi Syarikat adalah untuk mewujudkan nilai pemegang saham dengan 1) memberi tumpuan untuk menjana aliran tunai bebas daripada lombong berskala panjang; 2) pertumbuhan organik melalui ujian penemuan meluas; 3) usaha penggabungan dan pengambilalihan berterusan untuk melonggarkan nilai; dan 4) komitmen jangka panjang terhadap perlombongan yang bertanggungjawab dan ESG. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web kami di .

_____________________________

1Semua data dari S&P. Penutupan SVM.NYSEA pada 14 Mac 2024 ialah US$2.81 setiap saham, USD/ASD ialah 1.518. Tawaran Silvercorp terdiri daripada A$0.19 tunai dan 0.0967 saham Silvercorp untuk setiap saham OreCorp.

Untuk maklumat lanjut

Silvercorp Metals Inc.

Lon Shaver

Presiden

Telefon: (604) 669-9397

Talian Bebas 1(888) 224-1881

E-mel:

Laman Web:

PENGAKUIAN PENAFSIRAN – KENYATAAN MASA DEPAN

Beberapa kenyataan dan maklumat dalam berita ini merupakan “kenyataan masa depan” dalam maksud Akta Reformasi Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995 dan “maklumat masa depan” mengikut undang-undang sekuriti Kanada dan AS yang berkenaan (secara kolektif, “kenyataan masa depan”). Sebarang kenyataan atau maklumat yang mengandungi atau melibatkan perbincangan mengenai ramalan, jangkaan, kepercayaan, rancangan, projeksi, andaian atau peristiwa atau prestasi masa depan (sering tetapi tidak selalu menggunakan perkataan atau ungkapan seperti “dijangka”, “dijangka”, “menjangkakan”, “percaya”, “merancang”, “menganggarkan”, “andaikan”, “strategi”, “sasaran”, “belanjawan”, “jadual”, “berpotensi” atau variasi lain atau menyatakan bahawa tindakan, peristiwa atau keputusan tertentu “mungkin”, “boleh”, “akan” diambil, berlaku atau dicapai, atau negatif mana-mana istilah ini dan ungkapan serupa) bukanlah kenyataan sejarah.

Keputusan sebenar mungkin berbeza daripada kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan tertakluk kepada pelbagai risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang tidak diketahui yang boleh menyebabkan keputusan sebenar atau peristiwa atau keadaan masa depan berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam kenyataan masa depan disebabkan pelbagai risiko, ketidakpastian dan faktor lain, termasuk tanpa had, yang dirujuk dalam Laporan Tahunan Syarikat di bawah tajuk “Faktor Risiko” dan dalam Laporan Tahunan Syarikat 40-F, dan dalam penyata lain Syarikat dengan pihak berkuasa sekuriti Kanada dan AS. Walaupun Syarikat telah cuba mengenal pasti faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material, terdapat faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan tidak seperti dijangka, dianggarkan, digambarkan atau dimaksudkan. Oleh itu, pembaca tidak harus bergantung berlebihan kepada kenyataan masa depan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Kenyataan masa depan Syarikat berdasarkan andaian, kepercayaan, jangkaan dan pendapat pengurusan pada tarikh berita ini, dan selain daripada yang diperlukan oleh undang-undang sekuriti berkenaan, Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan masa depan sekiranya keadaan atau andaian, kepercayaan, jangkaan atau pendapat pengurusan berubah, atau perubahan dalam sebarang peristiwa lain yang menjejaskan kenyataan tersebut. Andaian mungkin tidak tepat dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan.