TEAM IM Memilih Oracle Alloy untuk Membina Awan Skala Hiper Pertama yang Dimiliki dan Dikendalikan Secara Tempatan di New Zealand

(SeaPRwire) –   Platform TEAM Cloud akan menawarkan lebih daripada 100 perkhidmatan Oracle Cloud Infrastructure dan memenuhi keperluan peraturan dan kedaulatan data yang relevan

WELLINGTON, New Zealand, Nov. 14, 2023 — TEAM IM, pembekal perkhidmatan pengurusan maklumat terkemuka di New Zealand, hari ini mengumumkan rancangan untuk melancarkan TEAM Cloud, awan hiperskala yang dimiliki dan dikendalikan secara tempatan yang pertama di negara ini. TEAM IM akan menjalankan perkhidmatan di atas , platform infrastruktur awan lengkap yang membolehkan rakan kongsi Oracle menjadi pembekal awan.


TEAM IM

Dengan Alloy, TEAM IM bertujuan untuk memanfaatkan peluang perniagaan, skala, dan prestasi awan serta berinovasi pada kelajuan pembekal awan hiperskala. Dengan platform awan berpusat di New Zealand, TEAM Cloud akan menyediakan faedah tambahan kepada pelanggan berkenaan kediaman data dan kedaulatan digital, serta meningkatkan ketahanan melalui keupayaan pemulihan bencana yang kukuh.

“Pertubuhan di New Zealand semakin berminat untuk memanfaatkan kuasa awan sambil menjaga integriti data mereka di dalam negara masing-masing dengan memanfaatkan penyelesaian awan hiperskala unik,” kata Ian Rogers, ketua pegawai eksekutif, TEAM IM. “Pengumuman ini menandakan tonggak penting dalam perjalanan dan transformasi kami daripada pembekal perkhidmatan terurus yang berjaya kepada pembekal perkhidmatan awan, memperkukuh kedudukan strategik kami sebagai pertubuhan perniagaan yang dimiliki dan dikendalikan di New Zealand. Dengan permintaan yang semakin meningkat untuk Oracle Cloud Infrastructure (OCI), ditambah dengan kepakaran terbukti kami dalam menyediakan penyelesaian IT kritikal misi, kami bersedia membantu sektor awam, komersial dan iwi dalam menavigasi kerumitan landskap digital dan mengoptimumkan transformasi digital mereka.”

TEAM Cloud akan dikendalikan oleh TEAM IM yang akan menyediakan perkhidmatan awan kepada pelanggan dan mengekalkan kawalan alam sekitar pelanggan dari perspektif sokongan dan operasi pelanggan. Penting untuk kedaulatan digital, kandungan pelanggan akan kekal di rantau TEAM Cloud di New Zealand.  Ini akan membantu memenuhi keperluan pelanggan atau perniagaan, seperti keperluan peraturan yang tidak dipenuhi oleh awan awam untuk industri atau pasaran tertentu.

TEAM IM mempunyai rekod terbukti dalam melaksanakan dan menguruskan aplikasi misi kritikal untuk agensi komersial dan kerajaan enterprise. Alloy akan membolehkan TEAM IM meluaskan lebih daripada 100 perkhidmatan kepada bukan sahaja sektor kerajaan, tetapi juga rakan kongsi perkhidmatan terurus dan pelanggan pengguna akhir. Ini akan membolehkan pelanggan untuk mengembalikan sistem mereka dari luar negara atau berpindah dari lokasi ke salah satu pusat data TEAM IM.

“Memberikan lebih pilihan kepada rakan kongsi dan pelanggan kami sentiasa menjadi fokus utama bagi Oracle,” kata Stephen Bovis, pengarah pengurus serantau, Australia dan New Zealand, Oracle. “Oracle Alloy membolehkan kami meluaskan visi itu dan membolehkan rakan kongsi kami menyesuaikan pengalaman pelanggan untuk rantau atau industri tertentu, termasuk di mana beban kerja berada dan banyak aspek bagaimana awan mereka dikendalikan. Dengan kedudukan tempatan dan kepakaran yang kukuh, TEAM IM berada dalam kedudukan yang baik untuk membantu kedua-dua sektor awam dan komersial dalam memanfaatkan prestasi tinggi, fleksibiliti, keselamatan dan skalabiliti yang ditawarkan oleh OCI.”

“Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, awan berdaulat muncul sebagai syarat asas untuk perusahaan kerana peraturan dan keperluan berkembang di New Zealand,” kata Daphne Chung, pengarah penyelidikan, Perkhidmatan Awan dan Perisian, IDC Asia Pasifik. “Kajian IDC juga mendedahkan bahawa pertubuhan di New Zealand melihat pembekal tempatan (di dalam negara) lebih menguntungkan berkenaan ekosistem awan, memenuhi keperluan kedaulatan digital dan pematuhan peraturan. Ini akan mengakibatkan permintaan yang lebih besar untuk pembekal tempatan untuk menangani keperluan pasaran terhadap perkhidmatan awan berdaulat.”

Tentang TEAM IM

TEAM IM adalah pembekal perkhidmatan terurus dan pakar pengurusan maklumat yang dimiliki dan dikendalikan di New Zealand, bertanggungjawab kepada pelanggan kami untuk kitaran hayat pengurusan dan keselamatan aset data mereka. TEAM IM, dan anak syarikat Australia milik penuhnya, telah beroperasi di rantau ini sejak 2009. Berpangkalan di Wellington, TEAM IM beroperasi 24 x 7, menyokong pelanggan sektor awam dan komersial kami. 

menunjukkan pengembangan kami sebagai satu-satunya pembekal awan hiperskala berdaulat di New Zealand, dipacu oleh Oracle Cloud.

Sebagai perniagaan New Zealand yang bangga, kami secara aktif menyokong kelestarian dan keragaman dalam semua operasi kami. 

Tentang Oracle

Oracle menawarkan set bersepadu aplikasi ditambah infrastruktur berautonomi dan selamat di Oracle Cloud. Untuk maklumat lanjut mengenai Oracle (NYSE: ORCL), sila lawati kami di 

Tanda Dagangan
Oracle, Java, MySQL dan NetSuite adalah tanda dagangan berdaftar Oracle Corporation. NetSuite adalah syarikat awan pertama–memperkenalkan era baru pengkomputeran awan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)