Telefónica dan OverActive Perkenalkan Perkongsian Jangka Panjang di Mobile World Congress

Telefónica and OverActive

(SeaPRwire) –   Kerjasama Kewangan Terbesar OverActive Media Setakat Ini

TORONTO, Feb. 28, 2024 – () (“OverActive” atau “Syarikat“), sebuah syarikat esukan dan hiburan global terkemuka untuk generasi peminat hari ini, hari ini mengumumkan bahawa Telefónica, sebuah rakan kongsi lama Movistar Riders, telah memperbaharui perjanjian penajaan mereka untuk tiga tahun sehingga akhir 2026. Apabila pengambilalihan OverActive terhadap aset esukan Goatch Global, S.L. (beroperasi sebagai “KOI”) dan Team Randomk Esports S.L. (beroperasi sebagai “Movistar Riders”) (secara kolektif, “Pengambilalihan”) pertama kali diumumkan pada 4 Januari, perjanjian berskala multi-tahun dan bernilai jutaan dolar ini akan mewakili perkongsian kewangan terbesar dalam sejarah OverActive.

Telefónica mengumumkan pembaharuan perkongsian di booth Telefónica di Mobile World Congress di Barcelona pada 28 Februari 2024, di hadapan penonton langsung.

“Kami bersemangat tentang peluang yang dibuka oleh pengambilalihan ini,” kata Adam Adamou, CEO, OverActive Media. “Pengumuman hari ini adalah contoh baik bagaimana rakan kongsi lama Movistar Riders mendapat manfaat daripada nilai yang dibawa oleh OverActive dan KOI. Ini adalah perkongsian perjanjian jangka panjang terbesar dalam sejarah kami. Ini adalah hari yang bangga bagi semua pihak yang terlibat. Kami terhormat dengan keyakinan Telefónica terhadap perniagaan kami.”

Telefónica telah menjadi rakan kongsi Movistar Riders sejak 2017. Perjanjian perkongsian yang diperbaharui antara Movistar Riders dan Telefónica termasuk hak penamaan terhad, kehadiran jenama pada uniform dan barangan, serta penciptaan dan promosi kandungan. Pada 2022, Telefónica menjadi pemilik minoriti Movistar Riders. Apabila pengambilalihan selesai, Telefonica akan menjadi pemegang saham OverActive.

Usaha perkongsian OverActive adalah sebahagian penting daripada strategi perniagaan keseluruhannya. Syarikat ini menggabungkan kepakaran, jangkauan dan pengetahuan tentang generasi peminat hari ini untuk menyasarkan audiens yang lebih muda dan menyediakan peluang penglibatan bermakna bagi rakan kongsinya. Melalui pengambilalihan yang dicadangkan dan perpanjangan perkongsian Telefónica, OverActive terus membina cara baru bagi rakan kongsi untuk menyambung hubungan dengan komuniti esukan yang lebih luas.

Nota Berkaitan Maklumat Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan yang merupakan atau merangkumi “kenyataan prospektif” dan “maklumat prospektif” mengikut undang-undang sekuriti berkenaan (secara kolektif, “kenyataan prospektif”), termasuk kenyataan mengenai rancangan, niat, kepercayaan dan jangkaan semasa OverActive berhubung pengambilalihan. Kenyataan prospektif sering dikenal pasti dengan kata-kata seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “harus”, “bertujuan”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa dan termasuk maklumat mengenai (a) penyelesaian pengambilalihan, (b) manfaat yang dijangka hasil daripada pengambilalihan oleh Syarikat, (c) prestasi masa depan Movistar Riders dan KOI, termasuk pencapaian matlamat pendapatan tertentu dan pertumbuhan berterusan mereka, dan (d) kenyataan lain yang bukan fakta sejarah.

Pelabur diberi amaran bahawa kenyataan prospektif tidak berdasarkan fakta sejarah tetapi jangkaan, anggaran atau ramalan pengurusan yang dianggap munasabah pada tarikh kenyataan dibuat. Walaupun OverActive percaya bahawa jangkaan yang terkandung dalam kenyataan prospektif tersebut adalah munasabah, kenyataan sedemikian melibatkan risiko dan ketidakpastian, dan tidak harus bergantung sepenuhnya ke atasnya, memandangkan faktor atau keadaan yang tidak diketahui atau tidak diramalkan boleh memberi kesan secara material ke atas keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan OverActive. Antara faktor utama yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang diramalkan termasuk risiko berikut: risiko berkaitan penyepaduan pengambilalihan dan prestasi Movistar Riders dan KOI selepas penyelesaian pengambilalihan; perubahan am dalam keadaan ekonomi, perniagaan dan politik termasuk perubahan dalam pasaran kewangan; perubahan undang-undang dan peraturan tempatan dan asing; pematuhan terhadap peraturan kerajaan yang ketat; risiko dan ketidakpastian berkaitan pasaran asing; dan faktor risiko yang dinyatakan dalam penyata maklumat tahunan OverActive untuk tahun berakhir 31 Disember 2021. Kenyataan prospektif ini mungkin terjejas oleh risiko dan ketidakpastian dalam perniagaan OverActive dan keadaan pasaran am.

Sekiranya satu atau lebih risiko atau ketidakpastian itu menjadi kenyataan, atau jika andaian di sebalik kenyataan prospektif itu terbukti salah, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang digambarkan di sini sebagai yang dirancang, dijangka, dipercayai, dianggarkan atau diharapkan. Walaupun OverActive telah cuba mengenal pasti risiko, ketidakpastian dan faktor penting yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material, terdapat kemungkinan terdapat faktor lain yang menyebabkan keputusan berbeza daripada yang dijangka. OverActive tidak berniat, dan tidak menganggap apa-apa obligasi, untuk mengemaskini kenyataan prospektif kecuali sebagaimana diperlukan oleh undang-undang berkenaan.

TENTANG OVERACTIVE MEDIA

OverActive Media Corp. (TSXV:OAM) beribu pejabat di Toronto, Ontario, dengan operasi di Madrid, Sepanyol dan Berlin, Jerman. Mandat OverActive adalah untuk membina syarikat terpadu global yang menyediakan produk sukan, media dan hiburan untuk generasi peminat hari ini dengan fokus kepada esukan, permainan video, penciptaan kandungan dan pengedaran, budaya, serta acara langsung dan dalam talian. OverActive memiliki francais liga profesional dalam liga esukan, termasuk (i) Call of Duty League, beroperasi sebagai Toronto Ultra, dan (ii) Liga Kejohanan Liga Legends EMEA, beroperasi sebagai MAD Lions. OverActive juga memimpin OAM Live, bahagian acara yang menghasilkan acara langsung dan dalam talian.

TENTANG KOI

KOI adalah kelab esukan yang beribu pejabat di Barcelona yang diasaskan oleh Kosmos dan Ibai Llanos pada Disember 2021. Kelab ini kini mempunyai tiga pasukan: Liga Legends, yang bersaing dalam LVP Superliga; VALORANT, yang selepas satu musim bersaing di Sepanyol, kini bersaing dalam Liga Kejohanan VALORANT EMEA; dan EA FC.

TENTANG MOVISTAR RIDERS

Movistar Riders adalah salah satu kelab esukan terkemuka di Sepanyol. Pemain profesionalnya mewakili jenama Movistar Riders dalam pelbagai kejohanan kebangsaan dan antarabangsa, bersaing dalam permainan popular seperti Liga Legends, CS2, atau VALORANT; selain mempunyai pasukan Atlético de Madrid – Movistar untuk EA FC.

Kelab ini beribu pejabat di Pusat Esukan Movistar, di Matadero Madrid, pusat prestasi tinggi di mana kedua-dua pemain dan jurulatih mempunyai kemudahan terkini untuk membangunkan aktiviti mereka pada tahap tertinggi.

Untuk maklumat lanjut, lawati laman web rasmi kelab:

Sama ada TSXV atau Pembekal Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar TSXV) menerima tanggungjawab atas kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

SUMBER OverActive Media

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak memiliki sekuriti mana-mana syarikat yang disenaraikan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh OverActive Media Market. Jar Media Inc. telah atau mengharapkan menerima daripada Digital Marketing Age OverActive Media’s

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.