Terapi Penggantian Testosteron Akan Mencapai $2.9 Bilion Secara Global, Menjelang 2032 pada 4.2% CAGR: Kajian Pasaran Bersekutu

Health01 Testosterone Replacement Therapy Market to Reach $2.9 billion Globally, by 2032 at 4.2% CAGR: Allied Market Research

(SeaPRwire) –   Peningkatan dalam kejadian hipogonadisme dan perlindungan insurans untuk penggantian terapi testosteron dijangka akan mempengaruhi pertumbuhan pasaran penggantian terapi testosteron.

PORTLAND, Ore., 21 Mac 2024 — Allied Market Research menerbitkan laporan bertajuk, ” by Product Type (Injectables, Topical, and Other), Active Ingredient (Testosterone Cypionate, Testosterone, Testosterone Enanthate, Testosterone Undecanoate, and Others), and End User (Hospitals and Clinics): Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2023–2032′′. Menurut laporan tersebut, pasaran penggantian terapi testosteron dinilai bernilai $ 1.9 bilion pada tahun 2022 dan dijangka akan mencapai $ 2.9 bilion menjelang tahun 2032, dengan peningkatan CAGR sebanyak 4.2% dari tahun 2023 hingga 2032.

Allied_Market_Research_Logo

Mintal Contoh Laporan Penggantian Terapi Testosteron Pasaran –

Punca utama pertumbuhan

Pasaran untuk penggantian terapi testosteron dijangka mengalami pertumbuhan yang signifikan disebabkan oleh peningkatan kejadian hipogonadisme, peningkatan kesedaran mengenai kesihatan dan kesejahteraan lelaki, serta peningkatan populasi lanjut usia.

Butiran laporan

Liputan Laporan

Butiran

Tempoh Ramalan

2023–2032

Tahun Asas

2022

Saiz Pasaran Pada 2022

$1.9 Bilion

Saiz Pasaran Pada 2032

$2.9 Bilion

CAGR

4.20 %

Bilangan Muka Surat Dalam Laporan

270

Segmen Yang Diliputi

Jenis Produk, Bahan Aktif, Dan Pengguna Akhir

Pemacu

Peningkatan kejadian hipogonadisme.

Pertambahan populasi lanjut usia

Perlindungan insurans yang tersedia untuk penggantian terapi testosteron

Peluang

Pembangunan teknologi dalam penggantian terapi testosteron

Halangan

Kesan sampingan yang berkaitan dengan penggantian terapi testosteron.

Kesan Resesi 2023 Analisis

 • Resesi 2023 memberi kesan sederhana ke atas penggantian terapi testosteron.
 • Ketidakpastian ekonomi telah menyebabkan penurunan pendapatan boleh guna, yang telah memberi kesan negatif ke atas penggantian terapi testosteron.
 • Walau bagaimanapun, pasaran dijangka pulih disebabkan oleh peningkatan populasi lanjut usia dan peningkatan kejadian hipogonadisme.

Ingin Meneroka Lebih Lanjut, Hubungi Analis Kami-

Segmen suntikan akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan

Menurut jenis produk, segmen suntikan memegang bahagian terbesar pada tahun 2022, mewakili hampir tiga suku hasil pendapatan penggantian terapi testosteron. Ini disebabkan oleh penggunaan suntikan yang tinggi disebabkan kos yang lebih murah dan kecekapan suntikan testosteron yang tinggi. Walau bagaimanapun, segmen lain dijangka mencatat pertumbuhan terpantas disebabkan oleh penggunaan implan pelepasan berpanjangan yang semakin meningkat.

Segmen testosteron sipionat akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan

Menurut bahan aktif, segmen testosteron sipionat memegang bahagian terbesar pada tahun 2022, mewakili lebih daripada satu pertiga hasil pendapatan penggantian terapi testosteron. Pertumbuhan ini disebabkan oleh penggunaan testosteron sipionat yang tinggi. Walau bagaimanapun, segmen testosteron undekanoat dijangka mencatat kadar pertumbuhan tertinggi sepanjang tempoh ramalan, disebabkan oleh ketersediaan testosteron undekanoat dalam bentuk suntikan dan formulasi topikal.

Segmen klinik akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan

Menurut pengguna akhir, segmen klinik mewakili bahagian terbesar pada tahun 2022, mewakili lebih daripada dua pertiga hasil pendapatan penggantian terapi testosteron. Ini disebabkan klinik khusus seperti klinik urologi melayani besar populasi lelaki yang menghidapi hipogonadisme.

Untuk Maklumat Pembelian-

Kawasan Amerika Utara akan mengekalkan kedudukannya sepanjang tempoh ramalan

Berdasarkan rantau, Amerika Utara mewakili bahagian terbesar pada tahun 2022, mewakili hampir separuh hasil pendapatan penggantian terapi testosteron disebabkan oleh infrastruktur kesihatan yang mapan dan peningkatan populasi lanjut usia. Walau bagaimanapun, segmen Asia Pasifik dijangka mencatat kadar pertumbuhan tertinggi sepanjang tempoh ramalan disebabkan oleh peningkatan kejadian hipogonadisme dan peningkatan kejadian obesiti.

Pemain Pasaran Utama

 • AbbVie Inc
 • Besins Healthcare SA
 • Acerus Pharmaceuticals Corporation
 • Amneal Pharmaceuticals Inc.
 • Acrux Ltd.
 • Endo International Plc
 • Biote Medical, LLC
 • Pfizer Inc.
 • Insud Pharma S.L
 • Marius Pharmaceuticals

Laporan ini memberikan analisis terperinci mengenai pemain utama penggantian terapi testosteron ini. Pemain-pemain ini telah menggunakan strategi seperti pengambilalihan, perkongsian, dan perjanjian untuk memperluas operasi dan memperkukuh kedudukan pasaran mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.