TerraPay dan Maya bekerjasama untuk memberdayakan pemindahan wang yang lancar bagi rakyat Filipina, di seluruh dunia

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, Nov. 15, 2023 — Hari ini, TerraPay dan Maya mengumumkan perkongsian transformasi global di Festival Teknologi Kewangan Singapura.

Dengan permintaan untuk penyelesaian pembayaran lintas sempadan yang berterusan meningkat, TerraPay, rangkaian pembayaran lintas sempadan terkemuka global, gembira mengumumkan bahawa ia telah mengikat tali dengan Maya, ekosistem kewangan #1 di Filipina yang menawarkan bank digital paling maju, aplikasi pembiayaan pengguna teratas, dan perniagaan pengumpulan dan pemprosesan pembayaran pedagang yang terkemuka. Kerjasama ini bertujuan untuk membuat penghantaran wang antarabangsa lebih mudah diakses, selesa, dan selamat untuk rakyat Filipina di seluruh dunia.

Dengan kerjasama ini, pengguna aplikasi Maya kini boleh mengalami penghantaran wang tanpa halangan dari Korea, Amerika Syarikat, Singapura, dan Timur Tengah melalui rangkaian global TerraPay yang meluas. Bersama-sama, kedua-dua syarikat bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pelanggan sambil memastikan keselamatan dan keselamatan transaksi pada tahap tertinggi, menawarkan masa pemindahan lebih cepat, kadar pertukaran bersaing, dan pilihan pembayaran lintas sempadan yang mampu.

Berkomentar mengenai kolaborasi itu, Ani Sane, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Perniagaan, TerraPay, berkata: “Kerjasama ini sepadan dengan misi TerraPay untuk memacu kemasukan kewangan dan merevolusikan pembayaran lintas sempadan tanpa sempadan. Dengan bekerjasama dengan Maya, kami boleh melayani pelanggan di Filipina dengan penyelesaian inovatif, memberdayakan mereka dengan pilihan pembayaran lintas sempadan yang cepat dan mampu. Kami komited untuk membuat transaksi digital lebih selamat dan lebih cepat untuk penghantar dan pelanggan di Filipina.”

Khurram Malik, Ketua Pegawai Operasi Maya, berkata: “Kami gembira bekerjasama dengan TerraPay untuk membuat penghantaran wang antarabangsa lebih mudah diakses dan selesa untuk pelanggan kami. Pembayaran lintas sempadan adalah penting untuk Filipina yang semakin global dengan keluarga atau peluang kerja maya di luar negara. Dengan memanfaatkan kemudahan Maya, kami memudahkan mereka menerima wang, menyimpan, dan menghabiskan dengan bijak.”

TerraPay dan Maya didorong oleh visi bersama untuk mencipta ekosistem termasuk yang dikuasai oleh pengalaman pelanggan yang unggul. Dengan memanfaatkan teknologi pembayaran selamat dan boleh disesuaikan TerraPay, Maya memperluas rangkaian pelanggannya yang makmur, mempromosikan interoperabiliti kewangan global dan kemasukan, sambil membuka saluran baru untuk pelanggan mengakses penyelesaian pembayaran yang selamat dan selesa di seberang sempadan.

Filipina, berada di kalangan lima negara teratas untuk penghantaran wang, menyaksikan aliran masuk penghantaran wang yang menakjubkan sebanyak USD 38 bilion pada 2022, dan nilai transaksi dalam pasaran penghantaran wang digital dijangka mencapai USD 1.12 bilion pada 2023. Statistik ini menggarisbawahi kepentingan kolaborasi antara TerraPay dan Maya dalam memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk perkhidmatan penghantaran wang yang cekap dan selesa di Filipina.

Mengenai TerraPay 

TerraPay memudahkan pergerakan wang di mana-mana – menyediakan satu sambungan ke rangkaian pembayaran lintas sempadan paling meluas yang diatur di 29 pasaran global dan membolehkan pembayaran ke 120+ negara penerima, 210+ negara penghantar, 7.5Bn+ akaun bank dan 2.1Bn+ dompet mudah alih. TerraPay bermisi untuk menyambung dunia kewangan tanpa sempadan, membuat pemindahan wang di mana-mana segera, boleh dipercayai, telus dan sepenuhnya mematuhi. TerraPay melangkaui sempadan untuk perniagaan global – daripada bank, fintech dan penghantar wang, kepada perniagaan percutian, platform ekonomi pencipta dan pasaran e-dagang – sambil memajukan kemasukan kewangan di pasaran paling tidak dapat diakses. Diasaskan pada 2014, TerraPay beribu pejabat di London, dengan pejabat global di Bangalore, Dubai, Miami, Bogota, Dar es Salaam, Kampala, Hague, Dakar, Joburg, Nairobi, Milan, Singapura dan berkembang dengan pesat, telah menerima pembiayaan daripada pelabur terkemuka, termasuk IFC (Bank Dunia), Prime Ventures, Partech Africa dan Visa.

Untuk maklumat lanjut, lawati .

Mengenai Maya Philippines Inc: 

Maya ialah ekosistem kewangan #1 di Filipina, dengan bank digital paling maju. Ia didorong oleh perniagaan pengumpulan dan pemprosesan pembayaran pedagang #1, aplikasi pembiayaan pengguna #1, dan bank digital #1. 

Ia memimpin jutaan rakyat Filipina – pengguna, perniagaan, masyarakat, dan agensi kerajaan – ke dalam ekonomi digital yang lebih termasuk, telus, dan memberdayakan. 

Maya dimungkinkan oleh syarikat pembayaran digital hujung ke hujung tunggal negara, Maya Philippines, Inc, dan Maya Bank, Inc., untuk perkhidmatan perbankan digital. Untuk maklumat lanjut, lawati  dan . 

Rujukan 

1 
2

Hubungan Media:

Juveria Samrin
 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)