The Masterclass Meets Maestro membuat gelombang untuk meraikan Hari Malaysia ke-60 di Encore Melaka.

Satu lagi acara spektakular oleh Sheng Tai International untuk Meningkatkan momentum projek ikoniknya di The Sail Melaka dengan Pelancaran Menara M yang megah, yang direka bersama oleh Dato’ Leong Sir Ley dan Michele Reis.

MALAKA, Malaysia, 18 Sept. 2023 – Sheng Tai International meraikan Hari Malaysia ke-60 tahun ini dengan cara yang sangat bermakna dengan Momen, Kenangan dan semuanya di Encore Theatre Melaka bersama Pengasas, Pengerusi & Ketua Pegawai Eksekutif Sheng Tai International Dato’ Leong Sir Ley dan Cik Michele Reis, ratu cantik dari HK. Ia adalah acara yang diingati oleh 2 wanita ikonik dan hampir 500 tetamu antarabangsa dan tempatan menghadiri acara ini.

Pengasas, Pengerusi, Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif Sheng Tai International serta pemegang saham tunggal terbesar Yong Tai Berhad, Pengarah Urusan & Ketua Pegawai Eksekutif, Dato’ Leong Sir Ley juga berkongsi visinya untuk mengubah Melaka menjadi Bandar Antarabangsa serta idea terbarunya iaitu pembangunan induk ‘Bandar Harapan’ dan kegembiraan untuk pelancaran Menara M. Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada Michele Reis atas input, kreativiti dan penglibatannya dalam konsep Menara M.

The Launch of M Tower The Sail at Melaka
Pelancaran Menara M The Sail di Melaka

Pengenalan Menara M, yang terdiri daripada hotel dan kediaman berjenama, ditetapkan dengan konsep reka bentuk Indochine yang dicipta bersama oleh Dato’ Leong & Michele Reis. Kedua-dua wanita ikonik ini bergandingan tangan dalam Menara M buat pertama kalinya di The Sail Melaka. Keduanya telah sangat teliti dalam reka bentuk serta pemilihan bahan-bahan di Menara M dengan memberi tumpuan kepada konsep dan bahan mesra alam, ini bermakna banyak kepada Michele kerana beliau adalah penyokong utama menyelamatkan bumi dan alam sekitar.

Dato’ Leong juga menambah bahawa Menara M dan keseluruhan projek The Sail di Melaka telah direka bentuk mesra alam dengan pemuliharaan tenaga, mengurangkan pelepasan karbon & lain-lain. “Kita akan menerima perubahan besar dalam cara kita hidup” katanya.

Menurut Michele, beliau sangat teruja menjadi sebahagian daripada Menara M dalam projek The Sail di Melaka kerana beliau melihat potensi projek itu. “The Sail bukan sahaja pembangunan ikonik di Melaka tetapi ia juga merupakan pembangunan mercu tanda di Asia, yang akan mempromosikan pembangunan dan pelaburan serantau yang akan memberi manfaat kepada negeri Melaka dan Malaysia.” kata Dato’ Leong.

Malam itu merupakan persembahan seni dan hiburan yang spektakular, bermula dengan persembahan flash mob mengejutkan semasa sesi koktel. Sorotan acara turut termasuk peragaan fesyen dengan pelancaran La Voile, jenama terbaru dari Perancis di bawah Straits Designers’ Gallery (SDG). Peragaan fesyen menampilkan bakat baru yang baru-baru ini ditemui melalui pencarian model yang dianjurkan oleh Sheng Tai F Academy, yang menyediakan pentas di teater Encore untuk individu berbakat dalam seni dan budaya untuk mengejar impian mereka.

Momen ajaib malam itu adalah persembahan piano istimewa oleh Dato’ Leong dan penghormatan khas kepada Michele Reis melalui video montaj yang menampilkan kerjaya lakonannya. Kemudian skrin perlahan-lahan bergeser dan Michele muncul di tengah pentas, dan tepukan gemuruh oleh para tetamu sebagai bentuk sambutan kepada Michele.

Pada puncak majlis, semua tetamu bergerak ke luar untuk pelancaran Menara M yang sangat dinantikan. Dato’ Leong, Michele Reis dan tetamu VIP dibawa ke pentas, di mana mereka secara rasmi mendedahkan Menara M, disertai dengan persembahan bunga api yang spektakular yang menerangi langit Melaka bagi mengakhiri majlis yang bersejarah itu.

Lebih banyak gambar & video: https://www.dropbox.com/scl/fo/tiloyplfjm1duqd24mlsq/h?rlkey=h5cibp2fcxmsryu2d41iunsud&dl=0 

Mengenai Sheng Tai International

Ditubuhkan serentak di Malaysia dan Hong Kong pada 2012. Sheng Tai International adalah organisasi pelbagai bidang, dengan portfolio di bawah pembangunan, hartanah, pengurusan pelaburan dan perhotelan.   

Otak dan jiwa di sebalik mesin pembangunan gergasi ini adalah Dato Leong Sir Ley, yang telah menggunakan kemahiran dan pengalamannya dari latar belakang undang-undang tanah dan hartanah untuk membina STI, yang akan melonjakkan Melaka & Malaysia ke ketinggian baru.     

Mengenai The Sail

The Sail adalah salah satu komponen penting Bandar Harapan dan merupakan kebanggaan dan kesukaan Dato’ Leong. Terletak di sepanjang Zon Ekonomi Pantai Melaka sejauh 33km, The Sail akan menjadi salah satu struktur berhubung sembilan menara tertinggi di dunia apabila siap sepenuhnya pada 2033. Projek RM6.5 bilion ini di atas tapak seluas 27.5 ekar bersebelahan Lebuhraya Pantai Melaka akan menampilkan menara berhubung ikonik dengan kolam renang sepanjang 460m dan jambatan langit perpaduan yang menghubungkan kesemua 9 menara.

The Sail juga merupakan mahkota permata di ‘Bandar Harapan’ yang merupakan idea Dato’ Leong Sir Ley meliputi 165.5 ekar tanah daripada Sheng Tai International dan Yong Tai Berhad, yang menggabungkan The Sail, projek pembangunan bersepadu yang ambisius termasuk Encore Melaka, ruang membeli-belah mewah seluas 1 juta kaki persegi, sebuah Kampung Kontemporari & Moden dengan premis runcit ke dalam susunan hidup yang indah. Pelan induk ini juga telah ditambah dengan 4 inisiatif oleh Dato Leong, khususnya Seni & Budaya, Fesyen, AI dan Kesihatan.

Saya telah mengekalkan semua tag html dan nama syarikat dalam bahasa Inggeris seperti yang diminta. Sila semak terjemahan saya dan beritahu saya jika ada sebarang kesilapan.