TICA Perkenalkan Produk-produk Low GWP Terkini untuk Keselesaan dan Penyelesaian Net Sifar di MCE 2024

TICA Unveils Cutting-Edge Low GWP Products for Comfort and Net Zero Solutions at MCE 2024

(SeaPRwire) –   MILAN, 15 Mac 2024 — Dari 12 hingga 15 Mac 2024, Pameran dan Persidangan Mostra Convegno Expocomfort (MCE) telah diadakan dengan megah di Milan, Itali. MCE merupakan pameran dan platform perniagaan global yang berprestij dalam bidang HVAC+R, sumber tenaga boleh diperbaharui, kecekapan tenaga dan pemprosesan air. TICA mencadangkan tema “Melangkaui Keselesaan, Mencapai Sifar Net”, dan mempamerkan pencapaian terbarunya dalam bidang HVAC, termasuk Pompa Hab Panas TICA Noah ATW, menyediakan penyelesaian rendah karbon untuk persekitaran perumahan.

Pompa Hab Panas TICA Noah ATW
Siapakah “Bark Noah”? Ia menyelamatkan kita ketika kita berada di pusat putaran.

Green Deal Eropah, diluluskan pada tahun 2020, terdiri daripada siri langkah dasar yang dicadangkan oleh Suruhanjaya Eropah dengan matlamat menyeluruh untuk mencapai keneutralan karbon menjelang tahun 2050 di Kesatuan Eropah (EU). Perubahan iklim menjadi keutamaan utama bagi negara, perniagaan dan individu. Berdedikasi untuk menjadi pembekal alam sekitar pintar dan tenaga hijau global yang terkemuka, TICA memperkenalkan Pompa Hab Panas Noah ATW, menggunakan bahan penyejuk R290 yang mesra alam. R290, sebagai teknologi terkini dalam sektor industri Eropah, tidak mempunyai potensi untuk merosakkan lapisan ozon. Nilai GWP yang rendah membuktikan ciri-ciri alam sekitarnya, memberikan sokongan kuat untuk mencapai emisi karbon sifar bersih di EU.

Menurut kakitangan lokasi, ciri-cirinya tidak terhad kepada menyediakan sistem bersepadu untuk pemanasan dan penyejukan serta air panas domestik, tetapi juga boleh disambungkan kepada penjanaan kuasa fotovoltaik dan sistem pemanasan suria. Pengguna boleh memantau dan mengurus operasi sistem tenaga secara masa nyata melalui aplikasi mudah alih, mencapai pengurusan pintar tenaga isi rumah. Selain itu, TICA telah berusaha untuk mencapai reka bentuk berbunyi berganda, mengurangkan bunyi peralatan luar ke 36dB(A), pada harga lebih rendah berbanding pesaing dengan prestasi yang sama. Suhu air keluar boleh mencapai 80°C, lebih tinggi daripada piawaian industri 75°C. Ini lebih memastikan kesan pengurangan haba pada suhu air dalam persekitaran ekstrem.

Tentang TICA

TICA memberi tumpuan kepada bidang alam sekitar udara ekstrem dan aplikasi penjimatan tenaga dalam sistem penyejukan yang digunakan dalam bangunan, serta meluaskan ke enam pasaran tenaga utama termasuk penjanaan kuasa geoterma, penjanaan kuasa haba sisa industri, penjanaan kuasa pemeluwapan LNG, tenaga biomassa, penjanaan tenaga haba suria dan pemeluwapan penyimpanan karbon dioksida, dengan kapasiti terpasang global hampir 1000MW.

Gambar –

CisionLihat kandungan asal:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.