TiNDLE LAUNCHES BARU, INOVATIF LINE BRATWURST

istock Photo tbralnina TiNDLE LAUNCHES NEW, INNOVATIVE BRATWURST LINE

(SeaPRwire) –   Syarikat permulaan makanan itu mengembangkan rangkaian produknya di Jerman, memperkenalkan rangkaian produk baru sosej bratwurst berasaskan tumbuh yang moden dan lazat di Edeka

MUNICH, 21 Mac 2024 — Era baharu kenikmatan berasaskan tumbuh kini hadir: memperkenalkan rangkaian produk “Tindle Bratwurst” terbaharunya ke pasaran Jerman. Rangkaian itu akan menampilkan tiga perisa lazat: “Bratwurst Chicken Style”, “Cheese Bratwurst” dan “Chili Bratwurst.” Sosej bratwurst TiNDLE mulanya akan tersedia di beberapa rantau di yang bermula pada Mac 2024 dan kini boleh dipesan oleh semua peruncit.

TiNDLE Foods bringt eine neue Bratwurstlinie auf den Markt, die jetzt im Handel erhältlich ist

Syarikat itu bertekad untuk membangunkan makanan berasaskan tumbuh yang inovatif dan menyampaikan rasa, kualiti dan kemudahan. Dengan memperkenalkan produk baharu seperti Cheese Bratwurst, yang pertama seumpamanya dalam kategori ini, Tindle kekal setia pada akar umbinya. 

Dengan rangkaian bratwurst baharu ini, syarikat permulaan antarabangsa itu mencipta semula hidangan Jerman klasik dan desa, yang kini menjadi sebahagian daripada tawaran berasaskan tumbuhannya. Bratwurst gaya ayam boleh dinikmati sebagai hidangan utama untuk acara harian, manakala bratwurst cili dengan isi cili pedas dan berdaging juga merupakan hidangan yang berdiri sendiri. Semua sosej bratwurst Tindle baharu menampilkan casing inovatif berasaskan alga yang memberikan gigitan yang rangup dan memastikan bahagian dalamnya yang berair. Dibuat dengan ramuan mudah, berkualiti tinggi dan bukan GMO seperti protein soya, minyak kelapa dan gentian oat, sosej bratwurst Tindle juga merupakan sumber protein dan gentian yang baik. Selain itu, oleh kerana ianya dibuat dengan bahan berasaskan tumbuh, sosej bratwurst itu mengandungi kurang lemak tepu berbanding sosej bratwurst berasaskan haiwan.

Sosej bratwurst itu adalah produk baharu pertama jenama itu dalam peruncitan Jerman sejak pelancaran Tindle Chicken di kedai EDEKA tahun lepas. Bulan ini, Tindle juga memasuki perkongsian baharu dengan pengedar , salah satu peneraju pasaran dalam segmen sosej. Wolf Essgenuss akan menyokong pengembangan jenama itu ke dalam saluran pengedaran peruncitan dengan pengalamannya yang luas dalam logistik. 

Pencapaian sebenar untuk syarikat muda itu: “Kami yakin bahawa pertumbuhan hanya boleh dicapai melalui inovasi dan percubaan serta ralat. Dengan rangkaian bratwurst itu, Tindle bukan sahaja menawarkan pengalaman rasa baharu untuk pengguna, tetapi juga memberikan isyarat jelas untuk masa depan makanan lestari yang tidak lagi mengenal kompromi,” kata Timo Recker, pengasas bersama, pengerusi eksekutif dan CEO Tindle Foods. “Kami gembira kerana Edeka telah menyokong kami sejak awal dalam membawakan pilihan bratwurst berasaskan tumbuhan ke pasaran Jerman.”

Tindle Bratwurst sepintas lalu:

Saiz bungkusan

180g

Varieti

Cheese bratwurst Bratwurst Chicken Style
Chili Bratwurst

EIA

3,29 Euro

EAN

4262411690317 
4262411690164 
4262411690409 

Mengenai TiNDLE Foods
Ditubuhkan pada tahun 2020, TiNDLE Foods adalah permulaan teknologi makanan yang membangunkan dan memasarkan makanan berasaskan tumbuh yang lazat, inovatif dan lestari. TiNDLE Foods disokong oleh pasukan yang mempunyai pengalaman terbukti dalam teknologi makanan berasaskan tumbuh, pengembangan jenama global dan penskalaan pengedaran. Untuk maklumat lanjut, sila layari.

Berhubung dengan TiNDLE Foods:  | | |  

TiNDLE Logo

Foto –

Logo –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.