Trina Solar dan Solar Juice Australia Mengadakan Perjanjian Memorandum Untuk Modul Berjumlah 1GW

(SeaPRwire) –   SYDNEY, Nov. 20, 2023 –, pengeluar PV dan penyelesaian tenaga pintar terkemuka di dunia, telah menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan pengedar grosir solar Australia . Di bawah perjanjian ini, Solar Juice akan membeli 1GW modul Trina Solar Vertex selama tiga tahun, mewakili sebahagian besar kapasiti solar kediaman dan komersial yang memasuki pasaran Australia.

L to R: Todd Li, President, Trina Solar Asia Pacific; Harry Chami, Senior Sales/ Strategy, Solar Juice; Edison Zhou, Head of Australia, New Zealand and the Pacific Islands, Trina Solar Asia Pacific; Rami Fedda, Co-founder, Solar Juice; Helena Li, Executive President, Trina Solar; Shawn Wang, Financial Controller, Solar Juice
L to R: Todd Li, President, Trina Solar Asia Pacific; Harry Chami, Senior Sales/ Strategy, Solar Juice; Edison Zhou, Head of Australia, New Zealand and the Pacific Islands, Trina Solar Asia Pacific; Rami Fedda, Co-founder, Solar Juice; Helena Li, Executive President, Trina Solar; Shawn Wang, Financial Controller, Solar Juice

Trina Solar akan menyediakan kepada Solar Juice seluruh julat modulnya untuk projek kediaman dan komersial Australia.

Modul-modul tersebut termasuk:

  • Vertex S+ NEG9R.28 dan NEG9RC.27; modul mono-facial 450W+ yang direka terutamanya untuk kediaman
  • Vertex NEG18R.28, modul kaca ganda 500W+ jenis n i-TOPCon, direka khas untuk projek komersial & perindustrian (C&I) dan kediaman di Australia.

Kedua-dua syarikat juga bersetuju untuk terus bekerjasama dan menggabungkan kepakaran untuk memaksimakan nilai bagi faedah pelanggan kediaman dan komersial serta menjamin perniagaan untuk faedah bersama Solar Juice dan Trina Solar.

Trina Solar dan Solar Juice telah menjadi rakan industri jangka panjang dan menikmati hubungan kerja yang kukuh. MoU 1GW ini semakin mengukuhkan perkongsian ini, membekalkan kuantiti modul yang signifikan untuk memenuhi permintaan tenaga solar bagi sektor kediaman dan komersial Australia yang sedang berkembang.

Rami Fedda, pengasas bersama Solar Juice, berkata: “Kami telah mengedar panel Trina Solar sejak 2011 dan Trina Solar sentiasa menjadi pilihan panel kami apabila mengedar panel solar. Selama bertahun-tahun Trina Solar terus berinovasi untuk menawarkan produk terbaik dan pasukan sokongan tempatan yang hebat untuk membantu kami melayani pasaran Australia.”

Edison Zhou, Ketua Australia, New Zealand dan Kepulauan Pasifik untuk Trina Solar Asia Pacific, berkata: “Kami mengucapkan terima kasih kepada Solar Juice atas keyakinan berterusan mereka kepada produk Trina Solar. Dengan siri modul kaca ganda Vertex S+ terbaru Trina Solar untuk bumbung, pelanggan Solar Juice boleh memanfaatkan sel terbaru silikon wafer bulat 210mm (210R) dan teknologi iTOPCon jenis n untuk menikmati kuasa, kecekapan dan jaminan keluaran kuasa seumur hidup tertinggi. Ini menyumbang kepada kos elektrik bersepadu yang lebih rendah (LCOE) dan kos sistem lain yang lebih rendah, dengan itu memastikan tempoh bayaran balik yang lebih singkat kepada pelanggan.”

Mengenai Trina Solar (688599. SH)

Ditubuhkan pada tahun 1997, Trina Solar ialah pembekal penyelesaian tenaga pintar dan keseluruhan PV terkemuka di dunia. Syarikat ini terlibat dalam R&D, pembuatan dan jualan produk PV; pembangunan projek PV, EPC, O&M; pembangunan dan jualan sistem pelbagai tenaga dan mikrogred pintar; serta operasi pelantar tenaga awan. Pada tahun 2018, Trina Solar melancarkan jenama Tenaga IoTnya, menubuhkan Pertubuhan Pembangunan Perindustrian Tenaga IoT bersama syarikat dan institusi penyelidikan terkemuka di China dan seluruh dunia, serta mengasaskan Pusat Inovasi Perindustrian Tenaga IoT Baru. Dengan tindakan ini, Trina Solar bertekad bekerjasama dengan rakan kongsi untuk membangunkan ekosistem Tenaga IoT dan platform inovasi untuk menjelajah Tenaga IoT Baru, sambil berusaha menjadi pemimpin dalam tenaga pintar global. Pada Jun 2020, Trina Solar tersenarai di Pasaran Bintang Shanghai. Untuk maklumat lanjut, sila lawati . Ikuti kami di dan .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)