Trina Solar Memamerkan Keluarga Vertex N dan Penyelesaian Tenaga Terintegrasi di RE+ 2023

CHANGZHOU, China, 13 September 2023Trina Solar mempamerkan daya saing baharu industri solar di RE+ 2023 di Las Vegas: Vertex N dan Vertex S+ dengan teknologi i-TOPCon Jenis-n Termaju. Syarikat itu juga mempamerkan pakej penyelesaian bersepadu secara menegak, termasuk TrinaTracker, TrinaStorage dan Trinahub. Khususnya, sistem bateri skala utiliti Trina Storage Elementa yang menggunakan TrinaCell menjadi tumpuan. 

RE+2023
RE+2023

Portfolio lengkap keluarga Vertex jenis-n

Teknologi i-TOPCon Jenis-n Termaju Trina menawarkan penyelesaian untuk kecekapan yang lebih baik, kebolehpercayaan jangka panjang dan kos elektrik tersiaran (LCOE) yang lebih rendah untuk pemaju solar, EPC dan pemasang. Syarikat itu mempamerkan portfolio lengkap keluarga Vertex jenis-n, termasuk Vertex S+ dan Vertex N, untuk senario aplikasi seperti bumbung perumahan, bumbung C&I dan loji kuasa skala utiliti.

Siri modul Vertex S+ menawarkan penyelesaian berkuasa tinggi namun padat yang dikhaskan untuk aplikasi solar perumahan. Vertex S+ menggunakan sel TOPCon segi empat tepat jenis-n 210mm dan meliputi kawasan permukaan hanya di bawah 2 meter persegi (1,762mm*1,134mm).

Siri modul Vertex N 610W sangat serasi dengan penjejak, dengan peningkatan 13% dalam kapasiti pemasangan untuk sistem penjejak baris tunggal. Dimensi modul inovatif dan dioptimumkan menawarkan lebih banyak kelayakan untuk aplikasi solar skala utiliti atau komersial dan perindustrian (C&I) dan meningkatkan kadar penggunaan kontena 40HC kepada 98.5%, mengurangkan kos logistik dan BOS untuk pelanggan.

Modul Vertex N 700W dipamerkan secara elektronik di booth Trina Solar. Berikutan pengeluaran massa siri modul Vertex N 700W+ pada Ogos, Trina Solar menjadi pembuat modul pertama untuk menghasilkan modul TOPCon dengan kuasa melebihi 700W.

Siri modul Vertex 670W juga dipamerkan. Dengan sel 210mm dan PERC, siri Vertex 670W menampilkan empat kunci membuka LCOE yang rendah, kecekapan tinggi, kuasa tinggi, hasil tenaga tinggi dan kebolehpercayaan tinggi. 

Penyelesaian tenaga pintar bersepadu, lebih daripada modul

Bersama dengan teknologi modul terkemuka industri, penyelesaian tenaga pintar bersepadu Trina Solar membawa kemudahan, inovasi dan keberkesanan kepada pembangunan projek solar. Menggabungkan modul, penjejak dan penyimpanan tenaga, penyelesaian ini memastikan integrasi, keselamatan, dan kebolehpercayaan dalam sistem pelanggan akhir.

Vanguard 1P menggunakan reka bentuk 1P baris tunggal dan termasuk kelebihan teknologi yang menjamin kebolehpercayaan yang lebih tinggi, penjanaan kuasa yang lebih besar, kos sistem luar (BOS) yang lebih rendah dan daya penyesuaian yang dipertingkatkan. Produk ini telah melalui ujian terowong angin yang meluas yang meliputi simulasi dinamik, statik dan aeroelastik, menunjukkan kebolehpercayaan tingginya untuk menahan cuaca melampau.

Trina Storage juga mempamerkan sistem bateri skala utiliti, Elementa. Sistem bateri modular, menggunakan Trinacell buatan sendiri, dengan jangka hayat ultra panjang melebihi 12,000. Trina Storage melancarkan platform EMS buatan dalamannya yang direka bentuk untuk kawalan, kecekapan dan kelestarian yang dimaksimumkan. E²MS adalah penyelesaian perisian dan perkakasan yang komprehensif yang bersepadu dengan sistem penyimpanan bateri skala grid untuk memudahkan kawalan, pemantauan dan pengoptimuman aliran tenaga yang cekap.

Trina Storage sedang memasuki perkembangan pesat dengan jumlah kapasiti ESS mencapai 12GWh menjelang akhir 2023, dan akan meningkat kepada 25GWh menjelang akhir Q2 2024.

Portal rakan kongsi satu hentian-Trinahub dilancarkan secara rasmi di Amerika Utara

Trinahub dilancarkan secara rasmi semasa RE+. Trinahub adalah portal rakan kongsi satu hentian baharu yang menghubungkan Trina dengan pelanggan dan pemegang taruh industri untuk memberikan pengalaman pelanggan yang lebih baik, meningkatkan hubungan saluran dan membangunkan ekosistem pemasaran digital rakan kongsi dengan sumber dalam talian. Klik pautan berikut untuk mendaftar dan memulakan perjalanan anda bersama kami: hub.trinasolar.com.

Trina Solar akan mempamerkan di Sands Level 2 di booth 2138 di Venetian Convention & Expo Center Caesars Forum di Las Vegas pada 11-14 September 2023.