TSUN Mendapat Lebih Daripada RMB 150 Juta Dalam Pembiayaan Siri B, Meningkatkan Inovasi dalam Teknologi Fotovoltaik dan Penyelesaian Tenaga Lestari

Iagereek 1 TSUN Secures Over RMB 150 Million in Series B Funding, Accelerating Innovation in Photovoltaic Technology and Sustainable Energy Solutions

(SeaPRwire) –   SUZHOU, China, Nov. 20, 2023 — TSUN, pemain terkemuka dalam industri fotovoltaik (PV), baru-baru ini memperoleh lebih RMB 150 juta dalam pembiayaan siri B, menandakan putaran pembiayaan berjaya keduanya pada tahun 2023. Diketuai oleh IDG Capital dan mengikuti pelaburan dari Hidden Hill Capital pada bulan Februari, pembiayaan ini akan meningkatkan keupayaan strategik TSUN dalam barisan pengeluaran automatik, kapasiti pengeluaran, dan pembangunan teknologi utama dalam produk inti. Dana tersebut juga akan menyokong pembangunan rantai bekalan dan pengembangan saluran perniagaan domestik dan antarabangsa, memantapkan lagi pengaruh TSUN dalam industri PV.

Bertapak pada tahun 2019, TSUN komited terhadap penyelidikan inovatif dan pembangunan produk mikroinverter dan penyimpanan tenaga. Dengan misi “Lebih Selamat, Lebih Kuasa”, syarikat bertujuan menyediakan penyelesaian PV selamat dan cekap, memberikan sumbangan kepada gaya hidup rendah karbon dan ramah alam.

Berikutan cabaran industri, TSUN memperkenalkan siri TITAN pada tahun 2020, dianggap sebagai mikroinverter tunggal fasa berkuasa tinggi pertama di dunia. Inovasi yang menjadi teras ini menangani titik sakit utama industri, menggabungkan kos efektif dengan voltan rendah, kecekapan tinggi, dan pemantauan peringkat modul, meningkatkan keselamatan, kecekapan penjanaan kuasa, dan operasi dan penyelenggaraan dalam sektor PV.

Senarai produk mikroinverter TSUN termasuk siri Gen3, Gen3 Plus, dan TITAN, meliputi julat kuasa dari 300W hingga 3000W. Syarikat juga memperkenalkan aplikasi “rumah tangga” mikroinverter, ditonjolkan oleh Easy Solar Kit—sistem solar balkoni mudah alih direka untuk pelbagai senario pemasangan termasuk tanah rata, pagar dan pemasangan dinding.

Telah menubuhkan kerjasama dengan syarikat terkemuka, TSUN memudahkan perkongsian saluran dan meluaskan saluran pengedaran di pasaran berkembang pesat seperti Eropah, Amerika Selatan, dan rantau Asia Pasifik. Anak syarikat dan pejabat serantau menyumbang kepada sistem operasi pasaran komprehensif, rangkaian perkhidmatan jualan dan perkhidmatan selepas jualan, memastikan keperluan pelanggan dipenuhi.

Disokong oleh Suzhou High-Speed Rail New City, TSUN akan memulakan pembinaan kemudahan milik sendiri tahun ini. Kemudahan 50,000 meter persegi dijangka beroperasi menjelang 2025, akan menampung barisan pengeluaran automatik, menghasilkan peningkatan 500% dalam kapasiti pengeluaran. Dalam pembangunan produk, TSUN bertujuan mengulangi mikroinverter berkuasa tinggi menjelang 2024, meningkatkan aplikasinya dalam bidang perindustrian dan komersial.

Cora Su, bertanggungjawab terhadap pembiayaan TSUN, menekankan komitmen syarikat terhadap strategi jangka panjang. Menggunakan kekuatan dalam penyelidikan dan pembangunan teknologi, inovasi bersepadu, dan sumber industri, TSUN merancang memperkaya barisan produk, mempercepat iterasi, mewujudkan kelebihan saingan, dan meningkatkan teras pintar, memberikan sumbangan kepada transformasi hijau tenaga rendah karbon.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)