TYAN Memilih Pemproses AMD EPYC 8004 Siri Baru untuk Pelbagai Penggunaan Awan dan Tepi Pelayan

NEWARK, Calif., 18 Sept., 2023 — TYAN®, pengeluar pelantar reka bentuk pelayan industri terkemuka dan anak syarikat MiTAC Computing Technology Corporation, hari ini mengumumkan ketersediaan pelantar pelayan soket tunggal baharu yang menyokong pemproses AMD EPYCTM 8004 Series. Pelantar ini dibina khusus untuk perkhidmatan awan dan penggunaan tepi pintar sambil menawarkan kos operasi yang lebih rendah dan memberikan kecekapan tenaga yang mengagumkan.

Pelantar pelayan tepi dan awan baharu TYAN dengan pemproses Siri AMD EPYC 8004 dibina khusus untuk memberikan prestasi kukuh sambil mengoptimumkan penggunaan kuasa
Pelantar pelayan tepi dan awan baharu TYAN dengan pemproses Siri AMD EPYC 8004 dibina khusus untuk memberikan prestasi kukuh sambil mengoptimumkan penggunaan kuasa

“Pemproses AMD EPYC 8004 Series menawarkan gabungan prestasi yang mengagumkan dan komponen pelantar yang ringkas yang membolehkan kami membangunkan konfigurasi pelayan yang relevan dengan perniagaan untuk pelanggan kami,” kata Eric Kuo, Naib Presiden Unit Perniagaan Infrastruktur Pelayan di MiTAC Computing Technology. “Pelantar pelayan inovatif TYAN, didorong oleh pemproses Siri EPYC 8004, memberi kuasa kepada kami untuk menyediakan pelanggan dengan penyelesaian yang berhemat kos sambil berkembang ke pasaran baharu.”

“Dengan pemproses AMD EPYC 8004 Series baharu, kami memperluas seni bina teras ‘Zen4c’ berkecekapan tinggi ke dalam tawaran CPU bilangan teras yang lebih rendah dengan julat TDP yang jauh lebih rendah,” kata Lynn Comp, naib presiden korporat, Pemasaran Produk dan Teknologi Pelayan, AMD. “Dengan kecekapan dan prestasi ini, pembina sistem boleh mewujudkan bentuk faktor soket tunggal baharu yang sesuai untuk pusat data tradisional serta pelbagai penggunaan tepi pelayan.”

Pelantar awan-tepi terkini TYAN memanfaatkan sepenuhnya keupayaan pemproses AMD EPYC 8004 Series yang dibina khusus untuk memberikan prestasi kukuh sambil mengoptimumkan penggunaan kuasa. Tomcat CX S8040, papan induk pelayan soket tunggal dalam faktor bentuk ATX (12″ x 9.6″), memuatkan lapan slot DIMM DDR5, empat slot PCIe 5.0 x16, penyambung MCIO yang menyokong sehingga enam peranti NVMe U.2, dan dua slot M.2 NVMe. Papan induk ini dibuat khusus untuk penyedia perkhidmatan penstriman video, membolehkan penciptaan peranti CDN (Rangkaian Pengedaran Kandungan). Peranti pemotongan tepi ini memastikan penghantaran pantas kandungan penstriman video yang lancar.

Selain itu, kami memperkenalkan Transport CX GC73A B8046, pelayan awan 1U soket tunggal yang menyokong 12 slot DIMM DDR5, dua slot PCIe 5.0 x16 dan satu slot mezanin LAN OCP v3.0. GC73A-B8046 adalah pelayan semua kilat, menyediakan konfigurasi sehingga dua belas telaga pemacu NVMe U.2 2.5 inci. Selain itu, ia adalah pelayan GPU yang mampu memuatkan kad GPU lebar berganda untuk aplikasi permainan awan.