UL Solutions Mengumumkan Demonstrasi Pertama UL Procyon® AI Inference Benchmark untuk Windows di Snapdragon Summit

(SeaPRwire) –   UL Procyon® AI Inference Benchmark untuk Windows membantu industri teknologi menangani harapan pengguna untuk prestasi pembelajaran mesin yang lebih cepat.

NORTHBROOK, Ill., Nov. 18, 2023 — UL Solutions, pemimpin global dalam sains keselamatan terapan, hari ini mengumumkan bahawa UL Procyon® Buatan Kecerdasan (AI) Penilaian Inferensi untuk Windows telah menunjukkan prestasi inferensi AI Platform Snapdragon® X Elite semasa Snapdragon Summit.

UL Solutions mengumumkan bahawa UL Procyon® Buatan Kecerdasan (AI) Penilaian Inferensi untuk Windows telah menunjukkan prestasi inferensi AI Platform Snapdragon® X Elite semasa Snapdragon Summit 2023.

UL Solutions mengumumkan bahawa UL Procyon® Buatan Kecerdasan (AI) Penilaian Inferensi untuk Windows telah menunjukkan prestasi inferensi AI Platform Snapdragon® X Elite semasa Snapdragon Summit 2023.

Enjin inferensi terdiri daripada perkakasan dan perisian yang membuat keputusan berdasarkan peraturan dan maklumat yang disimpan dalam pangkalan pengetahuan, dan prestasinya boleh berbeza berdasarkan peranti dan faktor-faktor lain.

UL Procyon AI Inference Benchmark untuk Windows membandingkan beberapa enjin inferensi daripada pelbagai pembekal, mengukur prestasi pembelajaran mesin inferensi peranti sistem pengendalian Windows menggunakan model penglihatan mesin biasa. Maklum balas ini membantu syarikat-syarikat teknologi menilai prestasi inferensi dan membandingkan peranti untuk kes penggunaan AI.

“Dengan akses tanpa sempadan ke alat pembelajaran mesin dan kecerdasan buatan yang kini dimiliki pengguna dalam kehidupan seharian mereka, pembekal teknologi menggunakan maklum balas prestasi untuk mengoptimumkan enjin inferensi untuk prestasi yang lebih baik dengan perkakasan dan kes penggunaan tertentu,” kata Jukka Makinen, pengarah kumpulan Perisian dan Perundingan di UL Solutions. “Penilaian Inferensi AI UL Procyon kami memberdayakan industri teknologi dengan alat pengukuran prestasi dan maklum balas yang boleh membantu dalam pembangunan produk dan ciri AI yang lebih pantas. Kerjasama rapat antara UL Solutions dan Qualcomm Technologies membantu meningkatkan ketepatan, kesesuaian dan ketidakberatsebelahan penanda aras kerana AI terus berkembang dengan pesat – terutamanya dengan Platform X Elite Snapdragon.”

Beban kerja AI yang digunakan dalam UL Procyon AI Inference Benchmark untuk Windows adalah tugas penglihatan mesin biasa, seperti pengelasan imej, pemotongan imej, pengesanan objek dan super-resolusi. Tugas-tugas ini dilaksanakan menggunakan pelbagai rangkaian neural dan berjalan pada unit pemprosesan pusat (CPU) peranti, unit pemprosesan grafik (GPU) atau pelancar AI khas untuk membandingkan prestasi perkakasan.

“Maklum balas yang diperoleh daripada UL Procyon AI Inference Benchmark untuk Windows membolehkan Qualcomm Technologies mengoptimumkan prestasi alat pembelajaran mesin kami dan menyajikan data untuk menggariskan keupayaan baharu Platform Snapdragon X Elite kami yang menerajui,” kata Surya Chittuluri, pengarah pengurusan produk di Qualcomm Technologies, Inc. “Kami gembira menjadi antara rakan industri yang bekerjasama dengan UL Solutions dalam pembangunan berterusan penanda aras AI kami bagi menyokong pembelajaran mesin yang lebih pantas.”

Mengenai UL Solutions
Sebuah pemimpin global dalam sains keselamatan terapan, UL Solutions menukar cabaran keselamatan, keselamatan dan kelestarian ke dalam peluang untuk pelanggan di lebih 100 negara. UL Solutions menyediakan perkhidmatan pengujian, pemeriksaan dan pensijilan, bersama-sama dengan produk perisian dan penawaran penasihat, yang menyokong inovasi produk dan pertumbuhan perniagaan pelanggan kami. Tanda Sijil UL berkhidmat sebagai simbol kepercayaan yang diiktiraf terhadap produk pelanggan kami dan mencerminkan komitmen yang tidak berbelah bagi untuk mengekalkan misi keselamatan kami. Kami membantu pelanggan kami berinovasi, memperkenalkan produk dan perkhidmatan baharu, menjelajah pasaran global dan rantai bekalan yang rumit, dan berkembang secara lestari dan bertanggungjawab ke masa depan. Sains kami ialah kelebihan anda.

Hubungan Media:
Tyler Khan
UL Solutions

T: +1 (847) 664.2139

Steven Brewster
UL Solutions

T: +1 (847) 664.8425

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)