Universiti Maroko Pilih Wi-Fi Cambium Networks untuk Pelaksanaan Seluruh Negara

93 Moroccan Universities Select Cambium Networks Wi-Fi for Nationwide Deployment

(SeaPRwire) –    “Program kampus berhubung” bagi titik akses Wi-Fi 6 dalaman dan luaran menyediakan sumber Internet untuk 1.3 juta pelajar di seluruh Maroko

HOFFMAN ESTATES, Ill., 18 Jun 2024 —  (NASDAQ: CMBM), pembekal penyelesaian rangkaian wayarles global terkemuka, hari ini mengumumkan bahawa teknologi wayarlesnya telah dipilih untuk pelaksanaan rangkaian Wi-Fi seluruh negara untuk institusi pendidikan tinggi, projek yang dikenali sebagai “Kampus Berhubung”. Rangkaian ini menyediakan di 12 universiti awam utama di lebih daripada 200 kampus. Kampus-kampus itu akan dilengkapi dengan  dari Cambium Networks, yang direka dan dilaksanakan oleh 3GCOM, penyepadu perkhidmatan dan rakan kongsi pengendali global yang dilantik untuk projek ini.

Cambium Networks Logo (PRNewsFoto/Cambium Networks)

Program “Kampus Berhubung” membolehkan lebih daripada 1.3 juta pelajar Maroko, eksekutif pendidikan dan pentadbiran untuk mengakses sumber digital kampus mereka dari mana-mana kampus di negara ini.

“Titik akses dalaman dan luaran Cambium Networks telah dipilih kerana nisbah kualiti kepada harga yang sangat baik,” kata Noureddine Chikhaoui, Pengarah Jualan 3GCOM. “Kajian penanda aras kami telah menunjukkan kelebihan yang jelas kepada Cambium Networks dari segi kawasan liputan. Teknologi Cambium membolehkan kami mengoptimumkan bilangan titik akses yang diperlukan, justeru mengurangkan bajet pemasangan dan konfigurasi fizikal. Lebih daripada 18,000 titik akses telah dikerahkan di seluruh rangkaian.”

Titik akses Wi-Fi 6 dan penyelesaian pengurusan awan hujung ke hujung Cambium Networks menyediakan akses Wi-Fi pelbagai gigabit pada kos pemilikan keseluruhan yang terbukti rendah. Dengan integrasi mudah ke sistem sedia ada, alat perancangan, peruntukan tanpa sentuhan, pemasangan yang mudah, dan pengurusan awan terpusat, penyelesaian ini membolehkan penghantaran pantas kelajuan wayarles pelbagai gigabit hujung ke hujung.

“Pembelajaran fleksibel, ujian dalam talian, dan kolaborasi video dengan kandungan yang kaya dengan media memerlukan prestasi yang stabil, boleh dipercayai dan berpatutan,” kata Morgan Kurk, Ketua Pegawai Eksekutif Cambium Networks. “Teknologi khusus kami menangani kepadatan dan skala secara unik sambil memberikan pengalaman terbaik dalam kelas—memastikan pembelajaran tanpa gangguan sambil kekal berpatutan.”

Maroko’s Connected Campus technology includes:

  • – XV2-2X ialah titik akses (AP) Wi-Fi 6 dwi-radio yang direka untuk menyampaikan rangkaian generasi seterusnya dengan perkhidmatan tepi pada harga yang berasaskan nilai. Teknologi Wi-Fi 6 memberikan kelajuan rangkaian yang lebih tinggi dan membolehkan lebih banyak peranti berhubung untuk berada dalam talian dengan kualiti data yang lebih tinggi.
  • – XV2-2T memberikan julat sehingga 1 km dengan keluaran yang lebih tinggi pada jarak yang lebih pendek berbanding penyelesaian kompetitif. Dengan meliputi lebih banyak kawasan setiap peranti, pengendali rangkaian boleh menjimatkan kos pada peralatan, pendawaian, pemasangan, penyelenggaraan dan hak akses untuk pelaksanaan Wi-Fi luar.
  • – Menyediakan alat pemetaan haba ramalan untuk mengoptimumkan prestasi titik akses dalaman
  • memberikan pengurusan rangkaian yang selamat, hujung ke hujung dengan peruntukan tanpa sentuhan dan analitik berasaskan AI serta penyelesaian masalah
  • – Menyediakan akaun terurus untuk setiap universiti.

Portfolio penyelesaian lengkap Cambium Networks tersedia melalui .

About Cambium Networks
 enables service providers, enterprises, industrial organizations, and governments to deliver exceptional digital experiences and device connectivity with compelling economics. Our ONE Network platform simplifies management of Cambium Networks’ wired and wireless broadband and network edge technologies. Our customers can focus more resources on managing their business rather than the network. We deliver connectivity that just works.

Media Contact:
Serge Leroy
IPStory for Cambium
+33 (0)6 26 73 13 34

SOURCE Cambium Networks

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.