UPS MENYELESAIKAN PENAMBAHAN HUB LAPANGAN TERBANG CLARK

(SeaPRwire) –   CLARK, Filipina, Nov. 16, 2023 — Pemimpin logistik global UPS (NYSE: UPS) telah melengkapkan pengembangan besar-besaran pusat pengurutan paket di Lapangan Terbang Clark.

Langkah ini, yang melihat kemudahan itu hampir dua kali ganda saiznya, akan membolehkan UPS memproses sehingga 30% lebih banyak paket setiap jam dan bermakna pelanggan di lebih banyak poskod di Metro Manila akan dapat menerima penghantaran melalui perkhidmatan Worldwide Express UPS beberapa jam lebih awal daripada sebelumnya.

Sementara itu, masa pengambilan untuk beberapa perniagaan eksport tempatan juga akan dipanjangkan untuk memberi mereka lebih masa untuk memproses pesanan setiap hari.

“Perdagangan lintas sempadan e-dagang kini merupakan salah satu peluang pertumbuhan perdagangan lintas sempadan terbesar yang tersedia untuk perniagaan kecil dan sederhana di Filipina,” kata Pengarah Urusan UPS Filipina Russell Reed.

“Penggandaan ini ke pusat kami di Clark membolehkan kami memproses lebih banyak penghantaran import dan eksport setiap hari dan memprosesnya lebih cepat. Ini merupakan contoh terbaru bagaimana kami bekerja untuk meningkatkan perkhidmatan yang kami tawarkan kepada pelanggan kami supaya mereka dapat memproses lebih banyak pesanan, mencapai lebih banyak pelanggan mereka dan kekal lebih bersaing secara global.”

Pengembangan pusat Clark merupakan sebahagian daripada komitmen berterusan oleh UPS untuk menyediakan pengalaman penghantaran ekspres yang lebih baik untuk pelanggan di seluruh Asia Pasifik. Ia mengikuti pemindahan awal tahun ini Pusat Cebu UPS lebih dekat ke Lapangan Terbang Antarabangsa Mactan-Cebu dan pelbagai penambahbaikan rangkaian dan kemudahan serantau yang lain termasuk di Singapura, Jepun, China, Vietnam dan Korea Selatan.

Keputusan kajian dalaman Asia UPS menunjukkan perdagangan Filipina dengan 11 ekonomi Asia Pasifik terkemuka yang lain boleh lebih daripada tiga kali ganda menjelang 2030, dengan digitalisasi, perdagangan elektronik dan dasar-dasar inklusif untuk PKS semuanya menyediakan peluang pertumbuhan.

Untuk melihat dan memuat turun kajian dalaman Asia UPS lengkap, lawati:

Menurut laporan oleh Google, Temasek dan Bain & Co., sektor perdagangan elektronik di Filipina dijangka bernilai 22 bilion dolar AS menjelang 2025, menjadikannya salah satu pemacu pertumbuhan utama ekonomi digital negara itu.

Tentang UPS

UPS (NYSE: UPS) adalah salah satu syarikat terbesar di dunia dan menyediakan pelbagai penyelesaian logistik bersepadu untuk pelanggan di lebih 200 buah negara dan wilayah. Berfokus kepada kenyataan tujuannya, “Memajukan dunia kita dengan menghantar apa yang penting”, syarikat ini mengambil strategi yang ringkas dan kuat dilaksanakan: Pelanggan Pertama. Orang Pertama. Inovasi Didorong. Lawati  , dan untuk maklumat lanjut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)