UPS Ramalkan Hasil Pendapatan Melebihi Jangkaan pada 2026

United Parcel Service NYSE:UPS

(SeaPRwire) –   (NYSE:UPS) mengumumkan pada Selasa ramalan untuk jumlah pendapatan pada tahun 2026 yang melebihi jangkaan, kerana syarikat penghantaran pakej terbesar di dunia meningkatkan usaha untuk mengurangkan kos berikutan penurunan permintaan penghantaran selepas pandemik, didorong oleh penurunan permintaan e-dagang.

Dalam perdagangan pra-pasaran, saham UPS melonjak hampir 3% berikutan pengumuman itu, diperkukuhkan oleh ramalan syarikat untuk penjimatan keseluruhan mencapai $3 bilion menjelang akhir 2028. Pandangan ini berbeza dengan ramalan pendapatan sebelum ini untuk tahun 2024, yang jatuh di bawah anggaran Wall Street disebabkan permintaan yang lemah dari sektor runcit, pembuatan, dan teknologi tinggi.

Ketua Pegawai Eksekutif Carol Tomé menyatakan optimisme pada Selasa, dengan menyatakan bahawa berikutan pasaran mencabar pada tahun 2023, industri pakej kecil, terutamanya penghantaran e-dagang, dijangka akan pulih pada tahun 2024 dan seterusnya.

UPS menjangkakan jumlah pendapatan untuk tahun 2026 berada antara $108 bilion dan $114 bilion, melebihi anggaran LSEG sebanyak $102.12 bilion.

Diiktiraf sebagai barometer ekonomi global, UPS mendedahkan pada Januari niat untuk mengurangkan kos sebanyak $1 bilion dalam tahun ini, sementara tidak menjangkakan peningkatan dalam keadaan perniagaan sehingga separuh kedua tahun 2024. Syarikat telah melaksanakan langkah-langkah seperti pengurangan pekerjaan, membatalkan pesawat, dan menggunakan teknologi pelacakan pakej untuk menangani cabaran yang timbul akibat permintaan yang lemah dan peningkatan perbelanjaan buruh.

Butir-butir lanjut mengenai inisiatif pertumbuhan strategik dan produktiviti UPS, bersama-sama dengan matlamat kewangan untuk tiga tahun akan datang dan rancangan pengurangan kos, akan dikongsi semasa persidangan pelabur dan ahli analisisnya lebih kemudian hari ini.

Beribu pejabat di Atlanta, UPS meramalkan perbelanjaan modalnya dari tahun 2024 hingga 2026 akan mewakili kira-kira 5.5% daripada jumlah pendapatan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.