UST akan Latih Lebih 25,000 Pekerja dalam Teknologi AI Generatif

62 UST to Train Over 25,000 Employees in Generative AI Technologies

(SeaPRwire) –   Program yang menjadi perintis akan meningkatkan kemampuan tenaga kerja UST sambil melengkapi mereka dengan kemahiran dan pengetahuan terkini

MELBOURNE, Australia, 15 Mei 2024, sebuah syarikat terkemuka dalam penyelesaian transformasi digital, telah melancarkan inisiatif baharu yang menjadi perintis untuk melatih lebih 25,000 kakitangannya di seluruh dunia dalam Teknologi Kecerdasan Generatif (GenAI) dan menyediakan peluang untuk kemajuan kerjaya. Program yang ambisius ini membina warisan panjang UST dalam kecerdasan buatan (AI). Ia menekankan komitmennya terhadap latihan tenaga kerja yang menyeluruh dan peningkatan kemahiran, dengan mengekalkan kakitangannya bersedia untuk masa depan dan sentiasa berada di garis hadapan inovasi teknologi.

UST Logo

Program AI ini menggambarkan komitmen UST untuk memanfaatkan pengetahuan dan kepakarannya yang banyak untuk mengekalkan kedudukannya sebagai pemimpin dalam bidang ini yang berkembang pesat. Program ini datang hanya beberapa bulan selepas penubuhan , yang menyatukan penawaran AI UST untuk meningkatkan kelincahan perniagaan, menyederhanakan operasi, dan mempercepatkan perjalanan transformasi digital.

UST akan menawarkan pelbagai program latihan GenAI yang secara khusus disediakan untuk kakitangannya dan peranan serta tanggungjawab mereka yang berbeza, dengan meningkatkan kecekapan seraya membantu setiap kakitangan mencapai potensi unik mereka. Program latihan menyeluruh ini akan membina pendapat yang diperoleh melalui sejarah kaya UST dalam kolaborasi dan perkongsian dengan penyelidik AI terkemuka dari institusi akademik terkemuka seperti MIT Computer Science & Artificial Intelligence Laboratory dan Stanford Artificial Intelligence Laboratory. Warisan rapat bekerjasama dengan penyelidik terkemuka ini akan membantu UST memperluaskan budaya pembelajaran berterusan dengan membawa kemajuan akademik terkini kepada tenaganya.

“Program latihan GenAI yang menyeluruh ini akan menetapkan piawaian baharu industri dan akan melengkapkan lebih 25,000 kakitangan dengan pengetahuan mengenai konsep asas GenAI hingga aplikasi terkini. Mudah diubahsuai dan boleh disesuaikan untuk setiap peserta, program latihan fleksibel ini memberikan pengalaman langsung dengan alat dan platform terkemuka seperti GitHub Copilot, dengan melengkapi kakitangan kami untuk kejayaan masa depan dengan memastikan mereka dapat menggunakan keupayaan GenAI merentasi pelbagai domain,” kata Sunil Balakrishnan, Ketua Pegawai Nilai dan Ketua Pusat Pembangunan Global, UST.

“Di UST, kami menyedari bahawa kunci untuk kekal bersaing dalam landskap digital masa kini terletak pada peningkatan berterusan tenaga kerja kami. Ketika GenAI terus merevolusikan industri dan mentransformasi operasi perniagaan, kami komited untuk melengkapi kakitangan kami dengan alat dan pengetahuan yang diperlukan untuk menggunakan teknologi terkini ini dengan berkesan,” kata Dr. Adnan Masood, Ketua Arkitek AI, UST.

Inisiatif latihan GenAI yang menjadi perintis ini menggambarkan komitmen UST untuk membangunkan tenaga kerja dinamik yang bersedia untuk masa depan dan terus berada di garis hadapan pencapaian GenAI. Dengan terus meningkatkan bakat kakitangan UST, program latihan ini akan memacu inovasi dan memberi kesan bermakna kepada pelanggan dan rakan kongsi.

Mengenai UST

Selama lebih 24 tahun, UST telah bekerja bahu membahu dengan syarikat terbaik di dunia untuk memberi kesan nyata melalui transformasi. Dikuasakan oleh teknologi, diilhamkan oleh manusia, dan diketuai oleh tujuan kami, kami bersama-sama dengan pelanggan kami dari reka bentuk hingga operasi. Melalui kerjasama kami yang lincah, kami mengenal pasti cabaran utama mereka, dan mencipta penyelesaian yang mengejutkan yang membawa visi mereka menjadi kenyataan. Dengan kepakaran domain mendalam dan falsafah bersedia untuk masa depan, kami menanam inovasi dan kelincahan ke dalam organisasi pelanggan kami – memberi nilai yang boleh diukur dan perubahan berkekalan merentasi industri, dan di seluruh dunia. Bersama-sama dengan lebih 30,000 kakitangan di lebih 30 negara, kami membina untuk kesan tanpa batas – menyentuh bilionan nyawa dalam proses itu. Lawati kami di .

Media Hubungan, UST:
Tinu Cherian Abraham
+1 (949) 415-9857

Merrick Laravea
+1 (949) 416-6212

Neha Misri
+91-9284726602

Roshni Das K
+91 7736795557

Media Hubungan, India:
Adfactors PR

Media Hubungan, Amerika Syarikat:
S&C PR
+1-646.941.9139

Makovsky

Media Hubungan, United Kingdom:
FTI Consulting

Logo:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.