Wall Street Kemasih Berada Hampir Rekod Tertinggi apabila Krispy Kreme dan Trump Media Meningkat

Wall Street

(SeaPRwire) –   Hari ini pada , S&P 500 melayang hampir rekod tinggi, naik 0.3% dalam dagangan pagi. Purata Perindustrian Dow Jones juga melihat sedikit peningkatan sebanyak 0.1%, manakala komposit Nasdaq meningkat 0.5%.

Terkemuka caj adalah gergasi teknologi seperti Tesla, naik 5.7%, Microsoft, naik 0.4%, dan Meta Platforms, naik 1%, menolak S&P 500 lebih tinggi.

Namun, ia adalah pemain yang lebih kecil yang membuat gelombang terbesar. Krispy Kreme melonjak 20.5% selepas mengumumkan perjanjian dengan McDonald untuk menjual donat seluruh negara, bermula akhir tahun ini. McCormick, yang dikenali dengan rempah ratus dan perasa, juga melihat peningkatan yang signifikan sebanyak 9.2% selepas melaporkan keuntungan yang lebih tinggi daripada jangkaan dan unjuran jualan yang optimis.

Salah satu penggerak terbesar hari ini adalah , melonjak 43.1% pada hari pertama perdagangannya di bawah ticker “DJT.” Syarikat itu, yang dikaitkan dengan bekas Presiden Donald Trump, mengambil alih syarikat tersenarai di Nasdaq.

Walaupun terdapat keuntungan ini, terdapat kebimbangan mengenai pasaran keseluruhan yang terlebih nilai. S&P 500 telah melonjak hampir 10% tahun ini, dan manakala ekonomi menunjukkan ketahanan, ada yang bimbang bahawa pertumbuhan keuntungan yang lebih luas diperlukan untuk mengekalkan tahap ini.

Memandang ke hadapan, pedagang menjangkakan Federal Reserve mula memotong kadar faedah pada bulan Jun, dengan ada yang berspekulasi ia boleh berlaku lebih awal.

Dalam pasaran bon, hasil Perbendaharaan kekal stabil, dengan laporan bercampur-campur mengenai ekonomi. Manakala pesanan untuk barangan tahan lama meningkat pada bulan Februari, keyakinan pengguna secara tidak dijangka menjunam, menyerlahkan keseimbangan yang rapuh dalam landskap ekonomi semasa.

Secara keseluruhan, pasaran global kebanyakannya lebih tinggi, menunjukkan sentimen positif walaupun terdapat ketidakpastian yang berlarutan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.