Wall Street Membuka Lebih Tinggi, Memulihkan Kebanyakan Kerugian Hari Sebelumnya

stock market

(SeaPRwire) –   Stok melambung tinggi selepas hari terburuk dalam tiga minggu. S&P 500 naik 0.7% pada Rabu awal, dengan Dow meningkat 240 mata dan gabungan Nasdaq meningkat 1%. melonjak selepas melaporkan keuntungan yang lebih baik daripada yang dijangka untuk suku terakhir, manakala stok Big Tech stabil selepas mengheret pasaran ke bawah hari sebelumnya. Beberapa peristiwa penting lewat hari itu masih boleh mempengaruhi dagangan, termasuk penerbitan laporan mengenai pekerjaan kosong dan ucapan Pengerusi Fed Jerome Powell kepada Kongres.

Saham global kebanyakannya lebih tinggi pada hari Rabu, dengan kebanyakan pasaran utama mencatat kenaikan. DAX Jerman meningkat 0.1%, CAC 40 Perancis meningkat 0.2% dan FTSE 100 Britain meningkat 0.2%. Di Asia, Nikkei 225 Jepun adalah rata, penanda aras Hong Kong meningkat 1.7%, dan Shanghai Composite turun 0.3%. Kospi Korea Selatan tenggelam 0.3% dan S&P/ASX 200 Australia mencecah 0.1% lebih tinggi.

Pada hari Selasa, S&P 500 jatuh 1%, Purata Industri Dow Jones jatuh 1%, dan Nasdaq Composite jatuh 1.7%. Kemerosotan Apple sebanyak 2.8% membebankan pasaran, kerana syarikat itu menghadapi cabaran dalam pasaran kompetitif China dan ekonomi yang perlahan.

Bitcoin naik seketika melebihi $69,000 sebelum turun di bawah $63,000, dipacu sebahagiannya oleh dana dagangan bursa baharu. Harapan untuk potongan kadar faedah didorong oleh laporan yang menunjukkan pertumbuhan yang lebih perlahan dalam industri pembinaan AS dan industri perkhidmatan lain.

Testimoni Pengerusi Fed Jerome Powell di hadapan Kongres pada hari Rabu boleh mempengaruhi lagi jangkaan untuk potongan kadar. Di pasaran bon, hasil Perbendaharaan 10 tahun jatuh kepada 4.17%, manakala minyak mentah AS menambah 60 sen kepada $78.75 setong.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.