Webull Securities Australia Melancarkan Produk Portfolio Pintar

(SeaPRwire) –   SYDNEY, Nov. 16, 2023 — Webull Securities (Australia) Pty Ltd (‘Webull Australia’), anak syarikat Webull Corporation, , telah melancarkan ‘Smart Portfolio’, sebagai sebahagian daripada tawaran kekayaan bersepadu. Webull Australia adalah entiti pertama daripada perniagaan global Webull untuk menawarkan Smart Portfolio kepada penggunanya.

Smart Portfolio Webull menawarkan pilihan portfolio ETF tematik AS yang dicipta dan diseimbangkan semula setiap bulan oleh pasukan pelaburan Webull yang ditugaskan, direka untuk mempermudah dan mempercepatkan proses pelaburan bagi pedagang. Peserta produk akan menerima pemberitahuan penyusunan semula bulanan, membolehkan pedagang memilih masuk atau keluar daripada portfolio yang diseimbangkan semula.

Produk ini selari dengan matlamat Webull untuk mempermudahkan dan menjadikan pelaburan lebih mampu bagi semua pelabur; dari pemula hingga berpengalaman.

tidak mempunyai yuran pengurusan tambahan dan pelaburan minimum AU$100, menawarkan fleksibiliti toleransi risiko, penyesuaian pembahagian dan pelbagai strategi, semuanya dihasilkan daripada kumpulan ETF AS yang luas yang tersedia pada platform Webull.

Pelabur boleh menyesuaikan portfolio mereka berdasarkan pendapatan atau tema trend. Untuk strategi pendapatan, pelabur boleh memilih antara Pendapatan Stabil, yang menumpukan kepada pemeliharaan modal dan direka untuk mencipta pulangan yang stabil, Pulangan Tinggi, yang bertujuan untuk mencapai tahap pendapatan stabil dengan risiko sederhana, atau Pendapatan Tetap, yang merupakan portfolio terurus pertama di Australia yang menghubungkan ke pasaran bon global. Tema untuk dipilih termasuk ESG, Teknologi dan Kesihatan – semuanya direka untuk dengan mudah memberi pelabur pendedahan kepada industri trend.

Rob Talevski, Ketua Pegawai Eksekutif Webull Securities Australia berkata, “Smart Portfolio mempermudahkan proses pelaburan tematik bagi pelanggan kami, yang ingin terdedah kepada tema tertentu, membantu pelabur untuk dengan cepat dan mudah meluaskan pegangan mereka.

“Inovasi berterusan dan usaha untuk mempermudahkan proses pelaburan adalah sangat penting dalam persekitaran semasa, memandangkan keadaan pasaran global yang tidak menentu, terutamanya untuk saham individu. Daripada apa yang kami lihat, pelabur menunjukkan sikap ‘menunggu dan melihat’ sekarang, dan pelaburan ETF tematik boleh menjadi alat berguna untuk kekal di pasaran tanpa terikat kepada volatiliti saham tunggal.

“Perhatian khusus, portfolio Pulangan Tinggi memberi pelabur peluang untuk ‘dibayar sewa’ daripada pengedaran, sementara pasaran ekuiti global di seluruh dunia mencari arah.”

“Webull Australia adalah entiti pertama kumpulan global untuk menawarkan produk ini, kerana kami terus memperkenalkan kaedah inovatif untuk meningkatkan pengalaman perdagangan bagi pelanggan kami.”

Semakin perniagaan terus berkembang dan membangun di rantau APAC, Webull menjangkakan menambah Smart Portfolio untuk pelabur dan , dan bercadang untuk meluaskan tawaran kekayaan bersepadunya sepanjang 2024, didorong oleh permintaan terhadap penyelesaian pelaburan yang terbaik menyokong pelanggan semasa perjalanan pelaburan mereka.

Untuk maklumat lanjut mengenai Smart Portfolio Webull, maklumat lanjut boleh didapati , atau lawati laman web:  

Hubungan Media:

Cognito untuk Webull

Tentang Webull:

Webull adalah platform pelaburan digital terkemuka yang dibina berdasarkan infrastruktur global generasi seterusnya. Kumpulan Webull melayani puluhan juta pengguna dari lebih 180 negara, dengan menyediakan pelabur runcit akses 24/7 ke pasaran kewangan di seluruh dunia. Pengguna boleh melaksanakan strategi pelaburan dengan melabur saham global, ETF, pilihan dan saham pecahan melalui platform perdagangan Webull, yang kini tersedia di Amerika Syarikat, UK, Hong Kong SAR, Singapura, Jepun, Afrika Selatan, dan Australia. Webull juga menawarkan perkhidmatan pendidikan pelaburan, dengan pelajaran yang meliputi pelbagai topik.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)