Xcyte Digital Corp. Menandatangani Perjanjian untuk Membeli Aset Webinar.net

Xcyte Digital Corp.
  • Aset-aset Webinar.net yang diperoleh menjana pendapatan tahunan AS$2.8 juta dan EBITDA AS$0.6 juta untuk tempoh dua belas bulan berakhir 31 Disember 2023 (tidak diaudit)1
  • Xcyte Pro Forma kadar pendapatan tahunan AS$2.2 juta dengan akuisisi terdahulu dan kerugian EBITDA AS$0.7 juta disesuaikan sebelum sinergi untuk tempoh dua belas bulan berakhir 31 Disember 2023 (tidak diaudit)2
  • Akuisisi akan dibiayai melalui Saham, Warrant, Hak Nilai Kontinjen, dan Hutang

(SeaPRwire) –   Tidak untuk diedarkan kepada perkhidmatan berita Amerika Syarikat atau untuk disebarkan di Amerika Syarikat

POMPANO BEACH, FL/1 Mei 2024 / () (“Xcyte”, “Ibu Syarikat” atau “Syarikat”), penggabung dan pembangun teknologi peristiwa komputasi ruang yang menyediakan perkhidmatan langganan bernilai tinggi, kos efektif, pelbagai platform untuk menganjurkan acara maya dan imersif serta menyediakan perkhidmatan pengurusan profesional untuk acara fizikal dan hibrid, mengumumkan ia telah menandatangani perjanjian pembelian aset pada 1 Mei 2024 dengan Webinar.net Incorporated (“Webinar” atau “Penjual”), di bawah mana anak syarikat milik penuh Syarikat (“Pembeli”) akan memperoleh semua aset Webinar, sebuah syarikat berdaftar di Delaware (”Transaksi”), termasuk teknologi dan aset berpendapatan Webinar.

Pertimbangan untuk Transaksi terdiri daripada 1) empat ratus (400) Saham Biasa Berganda (setiap satu “Saham BM”, setiap satu boleh dikonversi kepada sepuluh ribu 10,000 Saham Biasa Subordinat dalam modal Ibu Syarikat setiap satu, “Saham BS”), 2) Hak Nilai Kontinjen (CVR) sehingga lima ratus lima puluh (550) Saham BM tambahan, berdasarkan Webinar mencapai beberapa sasaran pendapatan dan EBITDA dalam empat tahun selepas penutupan Transaksi, 3) dua ratus ribu Waran (200,000), setiap satu boleh dilaksanakan kepada satu Saham BS pada harga pelaksanaan C$0.25 setiap Saham BS untuk lima tahun selepas penutupan Transaksi. Menurut terma-terma perjanjian pembelian aset (APA), Xcyte, secara tidak langsung melalui Pembeli, mencadangkan untuk memperoleh beberapa aset tak ketara Webinar (secara kolektif, “Aset”), termasuk teknologi tertentu (Perisian sebagai Perkhidmatan, kod sumber dan semua turunannya); akaun pelanggan; pendapatan tertangguh, dan wang tunai dan setara wang tunai tidak kurang daripada Enam Ratus Ribu Dolar Amerika (AS$600,000). Penerbit juga bersetuju untuk mengambil alih hutang kira-kira AS$1,400,000 pada kadar faedah tahunan 11.5% (“Hutang Montage”) yang perlu dibayar oleh Webinar kepada Montage Capital II, L.P. (“Montage”), yang akan dijamin, antara lain, dengan kepentingan keselamatan dalam Aset dan jaminan peribadi oleh seorang prinsipal Webinar. Hutang Montage perlu dilunaskan sepenuhnya oleh Penerbit menjelang tarikh 18 bulan selepas penutupan Transaksi (“Penutupan”) dan akan dibayar balik daripada operasi am. Dijangka keselamatan sedia ada Montage akan kekal terpakai selepas penutupan Transaksi dan tiada jaminan atau penjaminan lanjut perlu diberikan oleh Penerbit berkaitan Hutang Montage.

CVR boleh diperoleh selama 4 tahun sejak penutupan berdasarkan Sasaran Pendapatan Kuartal dan Tahunan serta EBITDA bersama masa. Selain itu, Penerbit akan mengambil alih kira-kira AS$1.7 juta pendapatan tertangguh untuk diservis dan diiktiraf sebagai pendapatan selama dua belas bulan selepas transaksi. Penyediaan pendapatan tertangguh tidak dijangka menimbulkan sebarang kos tambahan selain penyediaan pendapatan dan pelanggan baharu serta tidak berhak kepada sebarang bayaran balik.

Semua sekuriti yang mungkin dikeluarkan berkaitan Transaksi akan tertakluk kepada tempoh tahanan empat bulan dan sehari di bawah undang-undang sekuriti Kanada berkuat kuasa dan akan menjadi sekuriti terhad di bawah undang-undang sekuriti Amerika Syarikat. Tiada sekuriti akan didaftarkan di bawah Akta Sekuriti Amerika Syarikat 1933, sebagaimana yang dipinda (”Akta 1933”), atau undang-undang sekuriti negeri yang berkenaan, dan tidak boleh ditawarkan atau dijual kepada, atau untuk faedah, individu di Amerika Syarikat atau ”Orang Amerika Syarikat” (seperti yang ditakrifkan dalam Peraturan S di bawah Akta 1933), kecuali didaftarkan di bawah Akta 1933 dan undang-undang sekuriti negeri yang berkenaan, atau pengecualian didaftarkan tersedia.

Penutupan Transaksi dijangka berlaku pada atau sekitar 24 Mei 2024 dan tertakluk kepada pemenuhan syarat-syarat penutupan biasa, termasuk kelulusan lembaga pengarah Syarikat dan Bursa Saham Venture TSX (”TSXV”). Transaksi ini bersifat lengan panjang dan tiada yuran penemuan dibayar berkaitannya.

Saham BM dikeluarkan kepada Webinar untuk mengekalkan status syarikat asing persendirian Penerbit. Tertakluk kepada pematuhan undang-undang sekuriti yang berkenaan, Webinar boleh mengarahkan Penerbit untuk mendaftarkan sebahagian Saham BM yang akan dikeluarkan kepada Webinar berkaitan APA kepada beberapa pemiutang Webinar. Semua Saham BM dan CVR (termasuk Saham BM di bawah CVR tetapi tidak termasuk Waran dan Saham BS di bawah Waran) akan didepositkan ke dalam eskrow mengikut terma-terma, atau terma-terma yang serupa, Perjanjian Eskrow Sekuriti Nilai Penerbit bertarikh berkuat kuasa 9 November 2023, tertakluk kepada penandatanganan oleh Webinar dan sebarang pemiutang Webinar yang akan dikeluarkan Sekuriti Pertimbangan mengikut APA.

Semasa dua belas bulan berakhir 31 Disember 2023, aset Webinar yang diperoleh menjana kira-kira AS$2.8 juta pendapatan, EBITDA positif (tidak diaudit) dan kira-kira AS$343,000 Keuntungan Bersih (tidak diaudit) mengikut jadual di bawah. Semasa dua belas bulan berakhir 31 Disember 2023, Xcyte dan akuisisi terdahulu menjana pendapatan kira-kira AS$2.2 juta dan kerugian EBITDA AS$0.7 juta(tidak diaudit). Oleh itu, bagi tahun berakhir 31 Disember 2023, perniagaan gabungan Xcyte akan mempunyai kadar pendapatan tahunan pro forma AS$5.0 juta sebelum apa-apa sinergi pendapatan atau kos. Anggaran pendapatan (tidak diaudit) yang diberikan oleh Webinar mengandungi ukuran bukan GAAP dan maklumat kewangan masa depan berasaskan perkiraan (FOFI).

Xcyte Digital Webinar Xcyte Digital Corp. Signs Agreement to Purchase Assets of Webinar.net

Webinar.net ialah platform penyampaian dalam talian, menawarkan penyelesaian mudah, menarik, dan kos efektif untuk webinar global dengan pengalaman berjenama. Dihoskan di awan dengan skala dan keselamatan taraf enterprise, webinar.net mempermudah dunia rumit mesyuarat dalam talian, mengendalikan jutaan peserta di seluruh dunia. Diasaskan oleh profesional dengan lebih tiga dekad pengalaman dalam acara maya/dalam talian, webinar.net menyediakan penyelesaian mudah, mampu milik untuk pemasaran, latihan, dan penyampaian korporat, menawarkan pilihan siaran langsung, simulasi langsung, dan on-demand. Infrastruktur webinar.net dijangka diserap ke dalam penawaran Xcyte untuk menyediakan pelanggan dengan skala peserta tak terbatas dan menggerakkan trafik untuk mencipta penglibatan boleh tindak balas sambil terus menikmati harga jelas, mampu milik.

“Saya gembira menyertai pasukan perintis acara digital di Xcyte Digital. Kekayaan kepakaran mereka akan menjadi penting apabila kami bekerjasama untuk mendefinisi semula landskap penyelesaian acara web berasaskan perniagaan. Dengan dedikasi bersama kepada kecemerlangan, kami bersedia untuk mentransformasikan industri webinar dan menetapkan piawaian tanpa sebelumnya untuk perkhidmatan dan perisian cemerlang,” kata CEO webinar.net Mike Nelson.

“Penambahan Webinar.net meningkatkan lagi set penyelesaian Xcyte dengan menambah platform teknologi yang dibina untuk dan dihoskan di awan dengan skala dan keselamatan taraf enterprise. Ini akan membolehkan kami menyediakan pengalaman maya dan imersif yang lebih menarik dan bermakna untuk pelanggan korporat dan komersial kami,” kata Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Xcyte, Anthropic.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.