Xinhua Silk Road: Daerah Pinggui di Hezhou di China Selatan mencari pemulihan dengan membina taman perindustrian emas dan perhiasan terbesar serantau

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 17, 2023 — Pinggui District of Hezhou, sebuah bandar di selatan China Wilayah Autonomi Zhuang Guangxi, sedang meremajakan pembangunan perindustrian tempatan melalui menumpukan tumpuan transformasi ekonomi ke arah membina taman perindustrian emas dan perhiasan terbesar di Guangxi.


Dengan aktif mengkaji peluang tumpuan yang dibawa oleh Kawasan Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao (GBA), daerah yang sudah kehabisan sumber berjaya menarik masukan berkelompok syarikat-syarikat GBA dan menerima rantaian perindustrian emas dan perhiasan yang terus berkembang.

Bermula daripada pengeluaran dan pemprosesan di Hezhou dan R & D dan jualan dalam mod Hezhou dan Shenzhen, daerah memperdalam kerjasama dengan pasaran grosir emas perhiasan terbesar di China, Pasaran Grosir Shenzhen Shuibei dan bekerja keras untuk menerima secara aktif syarikat-syarikat sasaran dan kelompok perindustrian yang berpindah keluar.

Dengan mempercepatkan pada masa yang sama pembinaan tiga zon dan satu pusat, iaitu pusat pameran dan perdagangan emas dan perhiasan, zon pengeluaran dan pemprosesan, zon perkhidmatan hidup dan zon logistik dan pengedaran, Pinggui menyediakan perniagaan yang terlibat dalam penyulingan dan pemurnian emas, pembuatan peralatan, pemprosesan perhiasan emas, perdagangan elektronik dan penstriman langsung, pembinaan jenama, jualan, reka bentuk dan R & D.

Dengan penumpuan perindustrian berkembang pesat, daerah itu menyaksikan nilai keluaran perindustrian yang disumbangkan oleh syarikat-syarikat besar taman perindustrian emas dan perhiasannya meningkat 62.09 peratus dari Januari hingga September 2023.

Semuanya adalah kerana inovasi pemupukan rantaian perindustrian, perkhidmatan rantaian bekalan dan penambahbaikan rantaian nilai mereka.

Selain dasar keutamaan peringkat kebangsaan, wilayah dan bandar, daerah menawarkan lebih 10 insentif dasar mengenai sewa kilang, latihan dan pekerjaan, dan inovasi sains dan teknologi untuk pengusaha yang datang dan penyelesaian yang diselaraskan untuk syarikat hulu dan hilir untuk mengurangkan kos.

Selain dana pampasan risiko pinjaman perindustrian, Pinggui mengasaskan platform perkhidmatan rantaian bekalan untuk menyediakan perkhidmatan satu penghujung termasuk sewa dengan emas sebagai jaminan, jualan bahan emas, logistik, dan insurans untuk membantu syarikat menyelesaikan masalah pembiayaan dan peredaran bahan mentah.

Melalui modus superkilang ditambah rantaian bekalan dan kedai terminal, Pinggui mengurangkan rantaian dari pengeluaran ke penggunaan untuk memuaskan pengguna dengan perubahan daripada pembuatan tradisional kepada pembuatan terpesanan individu.

Dalam sepuluh bulan pertama 2023, pasukan galakan pelaburan daerah itu menarik lebih 40 perniagaan baharu yang menyumbang lebih 8.5 bilion yuan pelaburan untuk asas penumpuan, pemupukan dan eksport jenama perhiasan.

Pautan asal:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)