Xinhua Silk Road: Kumpulan Bailian memimpin pembelian besar-besaran untuk menangkap peluang pembangunan di CIIE

(SeaPRwire) –

BEIJING, Nov. 13, 2023 — Upacara Menandatangani Perolehan Ahli Perolehan Runcit Besar Kumpulan Perdagangan Shanghai telah diadakan di Shanghai pada petang Rabu sebagai salah satu acara sokongan Pameran Import Antarabangsa China ke-6 (CIIE) yang sedang berlangsung.

Gambar menunjukkan upacara menandatangani perolehan Ahli Perolehan Runcit Besar Kumpulan Perdagangan Shanghai telah diadakan di Shanghai pada 8 Nov.
Gambar menunjukkan upacara menandatangani perolehan Ahli Perolehan Runcit Besar Kumpulan Perdagangan Shanghai telah diadakan di Shanghai pada 8 Nov.

China syarikat runcit gergasi, Shanghai Bailian (Group) Co., Ltd., memimpin Bright Food Group, Greenland Global Commodity Trading Hub Group, Metro AG, Shanghai Laiyifen Co.,Ltd dan ahli-ahli perikatan lain untuk mengadakan tandatangan dengan wakil pameran dari seluruh dunia. Kategori perolehan melibatkan makanan, barangan pengguna, peralatan perubatan, dan bidang-bidang lain berkaitan keperluan rakyat.

Tahun ini, empat ahli baru termasuk IKEA China, Shanghai Yuanmai Trading Co., Ltd., Yuyuan Inc., dan Alldays telah menyertai perikatan, yang mengembangkan keahlian daripada 21 ahli pada 2018 kepada 37 ahli sekarang.

Menurut statistik tidak lengkap, sejak pembukaan CIIE tahun ini, ahli-ahli perolehan runcit telah mencapai niatan perolehan awal untuk 55 projek dengan jumlah keseluruhan kira-kira 3.5 bilion yuan, termasuk 24 projek yang ditandatangani semasa upacara, kata Pu Shaohua, presiden Kumpulan Bailian.

Kumpulan Bailian akan meningkatkan pertukaran dan kerjasama industri, menggalakkan pemadanan bekalan dan permintaan tepat, dan menyokong CIIE dalam penarikan pelaburan dan perolehan, kata Ye Yongming, pengerusi lembaga Kumpulan Bailian, menambah bahawa syarikat akan bekerjasama dengan lebih banyak jenama import berkualiti tinggi untuk melepaskan potensi penggunaan pasaran.

Dikhabarkan semasa lima tahun CIIE sebelumnya, jumlah perolehan syarikat berjumlah 593 juta dolar Amerika Syarikat, menubuhkan dan memperkukuh kerjasama dengan pelbagai jenama asing. Semasa CIIE tahun ini, syarikat akan menandatangani 26 projek kerjasama bernilai kira-kira 170 juta dolar Amerika Syarikat secara keseluruhan.

Pada CIIE tahun ini, booth Best-Links syarikat juga membuat kemunculan berkilauan di kawasan pameran barangan pengguna, menekankan penjelajahannya dan amalan perniagaan dalam pembangunan mampan dan perlindungan alam sekitar.

Pautan asal: https://en.imsilkroad.com/p/337067.html

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)