Xinhua Silk Road: Pameran Sains dan Teknologi di Shanghai Timur, China Menerangkan Pencapaian Sains dan Teknologi Aplikasi

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 17, 2023 — Pameran Sains Teknologi Keenam untuk Wilayah Sungai Yangtze telah bermula pada hari Rabu di Daerah Jiading, timur China Shanghai dan akan berlangsung sehingga Jumaat, dengan lebih daripada 50 aktiviti yang memberi tumpuan kepada komersialisasi kemajuan sains dan teknologi (sains-teknologi).


Tema “Sambungan untuk Inovasi, Terbuka untuk Manfaat Bersama”, pameran ini telah menarik wakil daripada jabatan kerajaan, universiti, institusi penyelidikan, dan sektor berkaitan daripada 41 bandar utama di Wilayah Sungai Yangtze.

Semasa tiga hari acara, lima pameran ciri mengenai kerjasama bandar rakan di Wilayah Sungai Yangtze, transformasi digital perindustrian, pengelektrikan kenderaan, sambungan internet, kecerdasan dan perkongsian, kesihatan dan rawatan perubatan, dan perdagangan teknologi diadakan di kawasan pameran seluas kira-kira 10,000 meter persegi.

Satu siri pencapaian baru dijangka akan diumumkan semasa pameran. Sebagai contoh, Daerah Jiading akan melancarkan pelan tindakan tiga tahun untuk pembangunan sains-teknologi, dan pelan pembangunan untuk taman sains-teknologi bernilai seratus bilion yuan di majlis perasmian pada Rabu.

Projek seperti projek kerjasama institusi penyelidikan-perniagaan, projek kerjasama inovasi teknologi, serta satu siri platform kolaboratif kebangsaan dan perbandaran serta keputusan transaksi di Wilayah Sungai Yangtze juga dijadual akan diumumkan.

Sejak penubuhannya pada 2018, pameran ini telah mencapai jumlah transaksi teknologi kumulatif melebihi 770 juta yuan.

Pautan asal:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)