Xinhua Silk Road: Zoomlion Access mengejar pembangunan berkualiti tinggi dengan sektor inovasi mesin kerja udara

13 Xinhua Silk Road: Zoomlion Access pursues high-quality development with aerial work machinery sector innovation

(SeaPRwire) –   BEIJING, April 12, 2024 — Zoomlion, China pengeluar utama peralatan teknologi tinggi, baru-baru ini mengeluarkan laporan tahunan, berbangga bahawa pendapatan sektor mesin kerja udara telah melebihi 5 bilion yuan, kebanyakannya dari anak syarikatnya Zoomlion Intelligent Access Machinery Co., Ltd. (Zoomlion Access).

Gambar menunjukkan pelanggan sedang memerhatikan pelbagai jenis lif di Zoomlion Access Intelligent Manufacturing Park. (Sumber: Zoomlion)

Sejak memasuki sektor mesin kerja udara buat kali pertama pada Oktober 2018, Zoomlion Access telah membesarkan pendapatan operasinya daripada sifar ke lebih 5 bilion yuan dalam masa enam tahun sahaja, menjadi salah satu daripada tiga pengeluar teratas di China dan keenam secara global dalam sektor mesin kerja udara.

Pada tahun 2019, syarikat itu melancarkan lif skissor berkuasa litium, dan terus memecahkan teknologi berkuasa elektrik inti. Ia kemudian memperkenalkan lebih 100 produk tenaga baru dengan nisbah jualan melebihi 90 peratus, melampaui jenama Eropah dan Amerika.

Julat produk mesin kerja udara syarikat itu meliputi ketinggian kerja dari 4 meter hingga 72 meter, termasuk lif jangkauan teratas di dunia, memanfaatkan industri ke arah pembangunan jangkauan ultra tinggi dan pintar.

Gambar menunjukkan Loji Pembuatan Pintar Zoomlion Access. (Sumber: Zoomlion)

Setakat akhir Mac tahun ini, Zoomlion Access telah memperoleh 231 paten, termasuk 69 paten ciptaan, 103 paten reka letak dan 59 reka bentuk paten. Ia juga telah memperoleh 9 hak cipta perisian komputer.

Dengan mengintegrasikan dengan mendalam teknologi moden seperti kecerdasan buatan dan Internet of Things, syarikat telah membolehkan fungsi diagnosis kerosakan pintar dan amaran keselamatan dalam produknya, meningkatkan kemudahan operasi dan keselamatan.

Produknya tidak sahaja popular di pasaran domestik tetapi juga dieksport ke lebih 100 negara dan rantau di seluruh dunia, mencapai terobosan bagi jenama China di pasaran Eropah dan Amerika.

Syarikat telah melaksanakan langkah seperti fotovoltaik atap dan pembuangan zat organik meruap (VOC) sifar dalam proses cat, merealisasikan penjimatan tenaga dan pengurangan pelepasan dalam proses pengeluaran dan pembuatan hijau.

Zoomlion Access akan terus menggalakkan inovasi sains dan teknologi, meluaskan senario aplikasi, dan mempercepat pembangunan mesin kerja udara ke arah transformasi pintar dan hijau.

Pautan asal:

SUMBER Xinhua Silk Road

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.