XTransfer Mempersembahkan Solusi Pembayaran Inovatif di Expo Electrica Mexico 2024

(SeaPRwire) –   MEXICO CITY, 5 Jun 2024 — , platform perdagangan rentas sempadan B2B yang terkemuka global dan No. 1 China membuat kemunculan sulung di Expo Electrica 2024 minggu ini, untuk menyediakan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) tempatan dengan perkhidmatan kewangan rentas sempadan yang lebih selamat dan mudah pengguna.

XTransfer Showcases Innovative Payment Solutions at Mexico Expo Electrica 2024

China merupakan rakan dagang global kedua terbesar Mexico. Menurut statistik daripada Kementerian Perdagangan China, pada 2023, perdagangan dua hala antara kedua-dua negara berjumlah US$123 bilion. Data masih berkembang dengan pesat, dengan kadar pertumbuhan sebanyak 11.4% pada suku pertama tahun ini. Data XTransfer menunjukkan bahawa dalam tempoh lima bulan pertama 2024, jumlah keseluruhan yang diterima oleh PKS Cina dari Mexico meningkat sebanyak 31.3% berbanding tempoh yang sama tahun lepas.

Semasa Expo Electrica 2024 Mexico, XTransfer secara rasminya mengumumkan perkongsian dengan syarikat kewangan terkenal Amerika Latin EBANX. Kini, PKS di Mexico, Brazil, Peru, Colombia, dan Chile boleh menggunakan XTransfer untuk menerima mata wang tempatan dan juga membuat pembayaran dengan cepat, selamat, dan patuh, tanpa yuran bank perantara, mengurangkan kos penghantaran wang rentas sempadan dengan ketara.

Selain itu, dengan bekerjasama dengan bank global seperti JP Morgan, Deutsche Bank, DBS Bank, XTransfer menyediakan PKS dengan perkhidmatan pembayaran dan penerimaan perdagangan rentas sempadan yang lebih patuh dan mudah. Pelanggan boleh memperoleh siri akaun global, yang disediakan oleh bank ini dalam masa kurang daripada 24 jam selepas pendaftaran, menyokong lebih daripada 30 mata wang dan meliputi lebih daripada 200 negara dan wilayah.

“Kami berbesar hati bahawa penyelesaian pembayaran inovatif kami telah menarik perhatian perusahaan tempatan. Dengan bekerjasama dengan bank dan institusi kewangan terkenal di peringkat antarabangsa, XTransfer telah membina platform penyatuan berbilang mata wang global dan infrastruktur kawalan risiko antipengubahan wang haram untuk PKS, membolehkan mereka menikmati tahap perkhidmatan kewangan rentas sempadan yang sama seperti syarikat multinasional besar,” kata Jason Sun, Pengasas Bersama dan CFO XTransfer.

Adalah penting untuk dinyatakan bahawa baru-baru ini syarikat secara rasmi mengumumkan bahawa ia memperoleh 3 lesen pembayaran baharu di Amerika Syarikat bulan lepas, mempercepatkan rentak pengembangan perniagaan di Amerika Utara.

Diasaskan pada tahun 2017, XTransfer kini merupakan platform pembayaran perdagangan rentas sempadan B2B No. 1 China, berkhidmat untuk lebih daripada 450,000 pelanggan perusahaan. Beribu pejabat di Shanghai, XTransfer mempunyai cawangan di Hong Kong (China), United Kingdom, Belanda, Amerika Syarikat, Canada, Jepun, Australia, dan Singapura. XTransfer telah memperoleh lesen pembayaran tempatan di Hong Kong (China), United Kingdom, Amerika Syarikat, Canada, dan Australia.

XTransfer logo XTransfer Showcases Innovative Payment Solutions at Mexico Expo Electrica 2024

SUMBER XTransfer

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.