YOTEL TERUSKAN PERTUMBUHAN DI ASIA DENGAN PENANDATANGANAN HOTEL PERTAMA DI MALAYSIA

(SeaPRwire) –   Dijangka dibuka pada musim panas 2025, YOTEL Kuala Lumpur akan terletak di Kuala Lumpur City Centre

KUALA LUMPUR, Malaysia, Nov. 14, 2023 , dalam perkongsian dengan High Steet Holdings, telah mengumumkan kemunculan pertamanya di Malaysia dengan menandatangani YOTEL Kuala Lumpur, sebuah hotel 290 bilik yang terletak di jantung Daerah Perniagaan Pusat bandar raya.


YOTEL

Dijangka dibuka pada musim panas 2025, YOTEL Kuala Lumpur akan menawarkan lokasi utama di Kuala Lumpur City Centre (KLCC), di daerah terkenal bandar raya “Golden Triangle”. Berada di lokasi yang dicari untuk pelancong perniagaan dan rekreasi, hotel ini akan berada beberapa langkah sahaja dari Menara Berkembar Petronas yang ikonik, pejabat KLCC – rumah kepada syarikat terbesar Malaysia – dan Pusat Konvensyen KL dan pusat membeli-belah. Hotel ini juga akan berjalan kaki dari pusat membeli-belah dan hiburan popular Bukit Bintang. Selain itu, Stesen Monorel Raja Chulan dan Stesen MRT Bukit Bintang adalah dekat untuk menghubungkan tetamu dengan lancar ke kawasan lain bandar raya, dan menyediakan pautan ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

Rancangan untuk hotel, yang akan menjadi sebahagian daripada pembangunan bercampur guna, termasuk kolam dan bar di bumbung menawarkan pemandangan langit bandar raya, serta ciri-ciri YOTEL yang unik, termasuk ruang makan dan kerja sama berfungsi dan Komyuniti, pusat kecergasan dan stesen makanan dan minuman Grab + Go.

Daniel Yip, Rakan Kongsi, High Street Holdings, berkata “Kami sangat terhormat dan gembira dapat bekerjasama dengan salah satu jenama hotel paling inovatif industri. YOTEL telah membuktikan dengan reka bentuk pintar dan mampan serta penggunaan kreatif teknologi, ia merupakan jenama yang sangat menarik bagi tetamu dan pemilik hartanah.

Kuala Lumpur adalah bandar raya yang dinamik dengan pelbagai pilihan hotel dan penambahan Yotel akan membawa tawaran baru ke pusat bandar raya, yang kami yakin akan menarik tetamu perniagaan dan rekreasi.”

Hubert Viriot, Ketua Pegawai Eksekutif di YOTEL memberi komen: “Berikutan kejayaan YOTEL Orchard Road dan YOTELAir Changi Airport di Singapura, meluaskan jenama kami di Malaysia membentuk bahagian penting dalam pertumbuhan operasi kami, strategi pengedaran dan kesedaran jenama di Asia Tenggara. Kami bersyukur telah dipilih oleh High Street Holdings untuk mengendalikan hotel baru ini di Kuala Lumpur, yang akan menjadi bendera sebenar untuk jenama kami, dan diharapkan hotel pertama daripada banyak hotel di seluruh Malaysia.

Asia terus menjadi wilayah kunci untuk pertumbuhan kami, dan dengan Kuala Lumpur menyertai barisan, bersama-sama dengan Tokyo dan Bangkok, kami menggandakan kedudukan semasa kami di rantau ini dan kami bersemangat untuk memperkukuh portfolio lebih lanjut”.

Untuk maklumat lanjut mengenai YOTEL lawati

MENGENAI YOTEL
Dengan 22 hartanah di lokasi yang dicari di seluruh dunia, YOTEL adalah untuk orang yang sentiasa bergerak. Orang yang mengalami, melakukan dan mencapai; Tidak Berhenti. Sama ada di bandar raya sibuk atau lapangan terbang sibuk, YOTEL wujud untuk mencabar status quo industri hospitaliti dan menawarkan pengalaman berbeza kepada tetamu melalui reka bentuk pintar, teknologi kreatif, dan orang hebat. YOTEL adalah tempat rehat untuk mereka yang Tidak Berhenti.

Jenama hospitaliti global berpangkalan di London dengan pejabat serantau di AS dan Asia dan mempunyai portfolio tiga jenama: YOTEL (hotel pusat bandar), YOTELPAD (pilihan penginapan jangka panjang) dan YOTELAIR (hotel lapangan terbang). Syarikat itu mengendalikan empat belas hotel pusat bandar di New York, Boston, San Francisco, Washington D.C., Miami, Singapura, Edinburgh, London (2), Amsterdam, Porto, Glasgow, Manchester, dan Park City, dan enam hotel lapangan terbang di London Gatwick, Amsterdam Schiphol, Paris, Charles de Gaulle, Lapangan Terbang Istanbul (2), dan Singapura Changi.

Pemegang saham utama YOTEL termasuk syarikat berkaitan Starwood Capital Group, Kumpulan Talal Jassim Al-Bahar, United Investment Portugal, dan Kuwait Real Estate Company (AQARAT).

YOTEL pada asalnya dicipta oleh pengasas YO! Simon Woodroffe OBE yang mengambil inspirasi daripada pengalaman perjalanan kelas pertama dan menterjemahkan etos, bahasa dan reka bentuk itu ke dalam bilik kecil tetapi indah direka. .

MENGENAI HIGH STREET HOLDINGS
High Street Holdings, adalah syarikat pelaburan hartanah butik dan pengurusan aset. Syarikat ini kini mempunyai lapan hartanah di bawah pengurusan / pembangunan di Singapura, Malaysia, Australia dan Jepun. Fokus High Street Holdings adalah untuk melabur dalam hotel pertengahan ke atas berkualiti dan berlokasi yang baik untuk mencipta pendapatan mampan jangka panjang dan peningkatan nilai aset melalui inisiatif pengurusan aset strategik.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)