Youdao, Inc. akan mengadakan Mesyuarat Agung Tahunan pada 14 Disember 2023

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 17, 2023 — Youdao, Inc. (“Youdao” atau “Syarikat”) (NYSE: DAO), sebuah syarikat pembelajaran pintar dengan teknologi terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengadakan mesyuarat agung tahunan pemegang saham (the “AGM”) di pejabatnya di Bangunan No.7, Zon Barat, Taman Perisian Zhongguancun (Fasa II), No.10 Xibeiwang Timur Jalan, Daerah Haidian, Beijing, Republik Rakyat China pada 14 Disember 2023 pada 3:00 petang5:00 petang (Waktu Beijing). Tiada cadangan akan dikemukakan untuk kelulusan pemegang saham di AGM. Sebaliknya, AGM akan berfungsi sebagai forum terbuka untuk pemegang saham dan pemilik benefisial American Depositary Shares (“ADSs”) Syarikat untuk membincangkan hal ehwal Syarikat dengan pengurusan.

Lembaga Pengarah Syarikat telah menetapkan penutupan perniagaan pada 1 Disember, 2023 (Waktu Piawai Timur) sebagai tarikh rekod (the “Tarikh Rekod”) untuk menentukan pemegang saham yang berhak menerima notis, dan menghadiri, AGM atau sebarang penangguhan atau penangguhan.

Pemegang saham berdaftar Syarikat pada saham biasa Kelas A dan saham biasa Kelas B pada penutupan perniagaan pada Tarikh Rekod berhak menghadiri AGM dan sebarang penangguhan atau penangguhan. Pemilik benefisial American Depositary Shares Syarikat juga dibenarkan menghadiri AGM secara peribadi.

Pemegang saham dan pemegang ADS boleh mengakses laporan tahunan Syarikat di laman web hubungan pelabur Syarikat di serta laman web SEC di . Syarikat akan menyediakan salinan cetak laporan tahunan yang mengandungi penyata kewangan terkonsolidasi yang diaudit, secara percuma, kepada pemegang saham dan pemegang ADSnya atas permintaan. Permintaan hendaklah dialamatkan kepada Syarikat dengan menghantar e-mel kepada Hubungan Pelabur di .

Tentang Youdao, Inc.

Youdao, Inc. (NYSE: DAO) adalah sebuah syarikat pembelajaran pintar dengan teknologi terkemuka di China yang ditujukan untuk membangunkan dan menggunakan teknologi untuk menyediakan kandungan pembelajaran, aplikasi dan penyelesaian kepada pengguna semua umur. Berdasarkan kepopularan alat pengetahuan dalam talian seperti Kamus Youdao dan Terjemahan Youdao, Youdao kini menawarkan peranti pintar, kursus STEAM, kursus dewasa dan vokasional, serta penyelesaian digitalisasi pendidikan. Selain itu, Youdao telah membangunkan pelbagai aplikasi pembelajaran interaktif. Youdao ditubuhkan pada tahun 2006 sebagai sebahagian daripada NetEase, Inc. (NASDAQ: NTES; HKEX: 9999), sebuah syarikat teknologi internet terkemuka di China.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “selamat pelabuhan” peruntukan Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang melekat, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif. Dalam beberapa kes, kenyataan prospektif boleh dikenal pasti dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “dijangka,” “sasaran,” “bertujuan,” “dianggarkan,” “berniat,” “merancang,” “percaya,” “berpotensi,” “berterusan,” atau “kemungkinan” atau ungkapan serupa lain. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan yang dikemukakan kepada, atau disampaikan kepada, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor-faktor tersebut termasuk dalam penyataan Syarikat kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:
Jeffrey Wang
Youdao, Inc.
Tel: +86-10-8255-8163 ext. 89980
E-mail:  

Piacente Financial Communications
Helen Wu
Tel: +86-10-6508-0677
E-mail:  

Di Amerika Syarikat:
Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mail:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)