YouLend menandatangani perjanjian dengan J.P. Morgan untuk memperluas pembiayaan tambahan £4 bilion kepada SMEs

61 1 YouLend secures deal with J.P. Morgan to extend £4 billion in additional financing to SMEs

(SeaPRwire) –   LONDON, Jan. 29, 2024, platform kewangan terbenam terkemuka global, mengumumkan penyelesaian transaksi sekuritisasi swasta dengan firma perkhidmatan kewangan global J.P. Morgan sebagai peminjam kanan dan Castlelake, L.P. menyediakan hutang bawahan. Urus niaga ini akan membolehkan YouLend meluaskan £4 bilion pembiayaan tambahan berasaskan pendapatan kepada perusahaan kecil dan sederhana (PKS). Ini akan boleh diakses melalui laman e-dagang rakan kongsi global, syarikat teknologi, dan pembekal perkhidmatan pembayaran, seperti Amazon, Dojo, eBay, dan Just Eat Takeaway.com.

Perkongsian dengan J.P. Morgan menunjukkan komitmen untuk menggerakkan tulang belakang ekonomi, dengan menutup jurang pembiayaan untuk PKS. Model membuat keputusan AI terkehadapan YouLend meningkatkan penyertaan kewangan dengan membina gambaran tepat kesihatan perniagaan dan membuka pembiayaan kepada PKS yang paling terpinggir.

Anders Torpe Christoffersen, Ketua Pegawai Kewangan YouLend, mengulas: “Perkongsian ini dengan J.P. Morgan merupakan titik perubahan penting bagi YouLend. Urus niaga ini membolehkan kami menyediakan hampir £4 bilion pembiayaan tambahan untuk PKS dan menekankan komitmen kami untuk menghidupkan pertumbuhan dan kestabilan kewangan PKS.”

Pembiayaan daripada J.P. Morgan akan meluaskan jumlah pembiayaan YouLend kerana ia bekerja untuk memberdayakan bilangan perniagaan yang semakin meningkat di seluruh EU dan UK dengan akses kepada pengalaman pembiayaan terbenam yang licin. Dengan mengurangkan kos modal YouLend, kemudahan ini menyokong ambisi YouLend untuk menawarkan kadar dan terma pasaran terbaik untuk rakan kongsi globalnya dan pedagang mereka.

Ahmed Bakkar, Pengarah Eksekutif dalam Kumpulan Produk Sekuritisasi di J.P. Morgan mengulas mengenai urus niaga baru dengan YouLend: “Kami gembira untuk menubuhkan kemudahan pembiayaan baru ini dengan YouLend. Memandang ke hadapan ke tahun 2024 dan seterusnya, kami bersemangat tentang prospek membolehkan YouLend meluaskan tawaran kreditnya kepada perniagaan kecil UK dan Eropah. Dengan PKS menyumbang kira-kira 50% KDNK UK dan berfungsi sebagai enjin pertumbuhan untuk ekonomi UK, kami berbesar hati menyediakan kemudahan ini kepada YouLend, menyokong pertumbuhan sektor pinjaman khusus dan memudahkan ketersediaan modal kepada perniagaan yang layak mendapat kredit.”

Urus niaga ini mengikuti tonggak pembiayaan utama yang baru-baru ini diumumkan oleh YouLend, apabila pembekal pembiayaan terbenam itu merayakan penyediaan 150,000 contoh pembiayaan kepada PKS di seluruh UK, EU dan AS, sejak pelancarannya pada tahun 2015. Dianggarkan bahawa PKS yang disokong oleh YouLend telah mengalami peningkatan jualan sebanyak 26% dalam tempoh 6 bulan selepas pembiayaan, menyumbang £6.8 bilion dalam pendapatan kepada KDNK di kalangan pasaran inti YouLend.

J.P. Morgan menyertai pembekal modal aktif dengan YouLend, seperti AllianzGI dan Castlelake, L.P.

Nota kepada Editor

Mengenai YouLend
YouLend adalah platform pembiayaan terbenam global pilihan untuk banyak daripada platform pembayaran dan e-dagang terkemuka di dunia, seperti eBay, Shopify, Dojo, Mastercard, Google, Just Eat Takeaway.com, dan Takepayments.

Platform perisian dan API kami membolehkan rakan kongsi kami meluaskan tawaran nilai mereka dengan menawarkan produk pembiayaan fleksibel dalam bentuk jenama mereka kepada asas pedagang mereka tanpa semestinya meletakkan modal dalam risiko.

Dengan penilaian risiko kredit AI terkehadapan YouLend, lebih pedagang dan PKS daripada sebelumnya boleh menerima pembiayaan cepat, fleksibel dan mampu.

Kami beroperasi di lebih daripada lapan geografi di UK, EU dan AS. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana kami mencipta nilai untuk rakan kongsi dan pelanggan mereka, lawati .

YouLend Limited adalah sebahagian daripada Kumpulan Banking Circle dengan EQT sebagai pemegang saham terbesar.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.