ZK International Group Co., Ltd. Diberi Pengecualian Sementara oleh Panel Perbicaraan Nasdaq

(SeaPRwire) –   WENZHOU, China, 15 November 2023ZK International Group Co., Ltd. (Nasdaq: ZKIN) (“ZKIN”, “ZK International” atau “Syarikat”), bersyukur mengumumkan bahawa Panel Mendengar Nasdaq telah memberi pengecualian sementara, membolehkan syarikat itu memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) Peraturan 5550 (a) (2) (“Peraturan Harga Tawaran”).

ZK International Group Co., Ltd. telah mewakili kepada Nasdaq satu pelan komprehensif untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Harga Tawaran. Syarikat akan melaksanakan pecahan saham terbalik, jika perlu, untuk memulihkan pematuhan menjelang 19 Januari 2024 dan menjelaskan tindakan yang berhasrat dilaksanakan untuk dapat memenuhi jadual tersebut. Pengecualian sementara ini berlarutan sehingga 31 Januari 2024, memberi ZK International Group Co., Ltd. jadual jelas untuk memenuhi garis panduan ini. ZK International Group Co., Ltd. hendaklah melaksanakan pecahan saham terbalik menjelang 5 Januari 2024 dan hendaklah telah menunjukkan pematuhan dengan Peraturan Harga Tawaran, dengan membuktikan harga tawaran penutup $1 atau lebih bagi setiap saham untuk sepuluh sesi perdagangan berturut-turut, menjelang 19 Januari 2024.

“Kami menghargai keputusan Panel Mendengar Nasdaq untuk memberi kami pengecualian sementara ini,” kata Jiancong Huang, Pengerusi ZK International Group Co., Ltd, “keputusan ini memberi kami laluan jelas untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Harga Tawaran dan mengesahkan komitmen kami kepada pemegang saham, rakan kongsi perniagaan, dan komuniti pelaburan.”

Panel Mendengar Nasdaq telah memberitahu ZK International Group Co., Ltd. bahawa semasa tempoh pengecualian, syarikat perlu segera memaklumkan Nasdaq tentang sebarang peristiwa penting yang boleh memberi kesan kepada pematuhan dengan keperluan senarai Nasdaq. Kegagalan untuk memenuhi mana-mana syarat yang dinyatakan dalam pengecualian ini mungkin menyebabkan penyingkiran sekuriti syarikat daripada Pertukaran.

ZK International Group Co., Ltd. komited untuk mengekalkan ketelusan dan memenuhi semua keperluan peraturan semasa proses ini. Syarikat akan bekerja dengan gigih untuk memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan oleh Nasdaq dan, jika perlu, meminta kajian semula oleh Majlis Tinjauan Senarai dan Mendengar Nasdaq. ZK International Group Co., Ltd. komited kepada kejayaan dan pertumbuhan perniagaan yang berterusan dan menghargai hubungannya dengan para pemangku kepentingan.

Mengenai ZK International Group Co., Ltd.

ZK International Group Co., Ltd. ialah syarikat kejuruteraan China yang menumpukan kepada mereka dan melabur dalam teknologi canggih untuk dunia moden. Dengan fokus mereka dan melaksanakan penyelesaian generasi seterusnya melalui kejuruteraan perindustrian, alam sekitar dan perisian, ZKIN memegang 28 paten, 21 tanda dagangan, 2 Anugerah Pencapaian Teknikal, dan 10 Anugerah Kebangsaan dan Industri.

Perniagaan inti ZKIN adalah mereka dan mengeluarkan produk paip berprestasi tinggi berpaten daripada keluli tahan karat dan keluli karbon yang menyampaikan air minum berkualiti tinggi, mampan dan ramah alam secara berkesan kepada pasaran Cina, Asia dan Eropah. ZK International adalah Sijil Sistem Pengurusan Kualiti (ISO9001), Sijil Pengurusan Alam Sekitar (ISO1401), dan Pemegang Lesen Pengeluaran Keluli Tahan Karat Kebangsaan. Ia telah membekalkan paip keluli tahan karat untuk lebih 2,000 projek, termasuk Lapangan Terbang Kebangsaan Beijing, “Kubus Air” dan “Sarang Burung”, yang merupakan tempat acara Sukan Olimpik 2008 Beijing. ZK International sedang bersedia untuk memanfaatkan komitmen $850 bilion yang dibuat oleh Kerajaan China untuk meningkatkan kualiti air, yang telah dinyatakan 70% tidak sesuai untuk sentuhan manusia.  

Untuk maklumat lanjut sila lawati . Tambahan pula, sila ikuti Syarikat di , , , dan . Untuk maklumat lanjut mengenai fail-fail SEC Syarikat sila lawati .

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif di bawah Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang diubah suai, dan Seksyen 21E Akta Pasaran Sekuriti 1934, sebagaimana yang diubah suai, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pemulihan Tuntutan Persendirian Pelabur AS 1995. Tanpa mengurangkan keumuman mana-mana perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “percaya”, “menjangka”, “bertujuan”, “boleh”, “menganggar” atau “terus” atau variasi negatif atau lain daripada perkataan itu atau istilah berbanding, bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Selain itu, mana-mana kenyataan yang merujuk kepada jangkaan, projeksi atau ciri-ciri lain bagi peristiwa atau keadaan masa depan adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini bukanlah jaminan prestasi masa depan dan tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian tertentu yang sukar diramal dan banyak yang berada di luar kawalan ZK International.  Hasil sebenar mungkin berbeza daripada yang diramalkan dalam kenyataan prospektif disebabkan risiko dan ketidakpastian, serta faktor risiko lain yang termasuk dalam penyataan ZK International kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Amerika Syarikat.  Walaupun ZK International percaya bahawa anggapan di sebalik kenyataan prospektif adalah munasabah, mana-mana anggapan boleh terbukti tidak tepat dan, oleh itu, tiada jaminan bahawa hasil yang dirancang dalam maklumat prospektif yang dimasukkan di sini akan dicapai.  Memandangkan ketidakpastian yang ketara yang melekat dalam maklumat prospektif yang dimasukkan di sini, penyertaan maklumat sedemikian tidak seharusnya dianggap sebagai perwakilan oleh ZK International atau mana-mana pihak lain bahawa matlamat atau rancangan mereka akan dicapai. ZK International tidak menanggung sebarang kewajipan untuk menyemak kenyataan prospektif yang terkandung di sini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini atau untuk mencerminkan kejadian yang tidak dijangka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)