Zoom Mecah Jangkaan Berikutan Tuntutan Kukuh terhadap Produk, Mengumumkan Pembelian Balik Saham

Zoom Stock

(SeaPRwire) –   (NASDAQ: ZM) melampaui jangkaan untuk suku keempat, didorong oleh permintaan produk yang kuat untuk pengembangan portfolio produknya di tengah-tengah pengambilan model kerja hibrid oleh majikan. Saham syarikat meningkat kira-kira 12% dalam perdagangan selepas waktu kerana pengumuman tersebut. Selain itu, Zoom telah memberi kuasa pembelian balik saham sehingga AS $ 1.5 bilion saham biasa Kelas A yang terbit.

Keputusan suku tahunan menggariskan integrasi Zoom kecerdasan buatan (AI) ke dalam penawarannya dan usahanya untuk mempelbagaikan portfolio produknya. Usaha ini terbukti berhasil kerana pembekal video konferens mengambil keuntungan daripada lonjakan dalam susunan kerja hibrid. Pendapatan untuk suku tahun berakhir 31 Januari berdiri pada AS $ 1.42 sesaham, melampaui anggaran analis AS $ 1.15 sesaham, mengikut data LSEG. Hasil untuk tempoh itu mencapai AS $ 1.15 bilion, melampaui ramalan AS $ 1.13 bilion.

Semasa suku ketiga, Zoom memperkenalkan rakan AI, yang memberikan akses pengguna berbayar ke pelbagai ciri, termasuk ringkasan mesyuarat, tangkapan, dan cadangan untuk menyusun emel dan mengatur percakapan. Selain itu, syarikat melaporkan margin aliran tunai operasi 30.6% untuk suku tahun yang dilaporkan.

Memandang ke hadapan, Zoom meramalkan hasil tahun kewangan 2025 kira-kira AS $ 4.60 bilion, sedikit di bawah anggaran analis AS $ 4.66 bilion. Walaupun demikian, prestasi kukuh syarikat dan inisiatif strategiknya meletakkannya dalam kedudukan yang baik untuk menavigasi landskap yang berubah untuk persekitaran kerja jarak jauh dan hibrid.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.