3 mati di selatan Pakistan apabila api melalap bangunan komersial

(SeaPRwire) –   Api tercetus Rabu di bangunan komersial bertingkat di bandar pelabuhan terbesar selatan Pakistan Karachi, membunuh sekurang-kurangnya tiga orang dan merosakkan beberapa kedai, polis dan pegawai penyelamat berkata.

Api bermula di kedai perabot dan dengan cepat menjalar ke kedai-kedai lain di tingkat bawah bangunan dikenali sebagai Ayesha Manzil, kata Datuk Bandar Karachi Murtaza Wahab. Beliau berkata bomba memadamkan api selepas usaha yang sibuk.

Wahab dan pegawai hospital berkata tiga orang mati dalam kebakaran itu dan seorang lagi cedera.

menunjukkan asap hitam menyelubung ke langit apabila api melalap bahagian-bahagian bangunan.

Punca kebakaran belum jelas dan pegawai berkata mereka masih menyiasat.

Kebanyakan struktur di Karachi, dan bahagian-bahagian lain negara, kekurangan sistem pencegahan kebakaran dan pemadam kebakaran, yang sering menyebabkan kerosakan dan mangsa.

Karachi ialah ibu negara wilayah selatan Sindh, di mana insiden sebegini biasa berlaku.

Kebakaran Rabu itu datang kurang daripada dua minggu selepas api melalap pusat membeli-belah , membunuh 11 orang. Dalam insiden paling membunuh, 260 orang terbunuh selepas terperangkap di dalam kilang pakaian apabila api tercetus di bandar itu pada 2012.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.