3 pegawai polis Mexico terbunuh dalam serangan lebuh raya

(SeaPRwire) –   Seorang pegawai polis negeri dan dua pengawal peribadinya terbunuh dalam serangan lebuh raya di , pihak berkuasa keselamatan berkata Isnin.

Agensi keselamatan negeri Michoacan berkata pada X, dahulu Twitter, bahawa tiga ahli polis negeri telah mati dalam tugas pada malam Ahad. Salah seorang daripada mereka, Cristal García Hurtado, adalah seorang komander polis serantau. Media tempatan melaporkan bahawa beliau telah dipenggal.

Serangan itu berlaku di lebuh raya menghubungkan bandar Patzcuaro dan Uruapan.

Pejabat pendakwa raya negeri Michoacan, yang sedang menyiasat, tidak segera memberi komen.

Michoacan telah terjejas teruk oleh , dengan kartel baru generasi Jalisco (Jalisco New Generation cartel) berjuang dengan kumpulan tempatan, Viagras, untuk kawalan. Beribu-ribu penduduk telah dipindahkan kerana jenayah terancang dengan serangan drone dan peranti letupan improvisasi.

Pada bulan Februari, dua calon untuk menjadi datuk bandar bandar Maravatío dibunuh dalam tempoh beberapa jam.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.