5 mayat ditemui dimasukkan ke dalam kenderaan di luar bandar Mexico

(SeaPRwire) –   Mayat lima lelaki muda telah dijumpai dimasukkan ke dalam kenderaan di jalan tanah di utara-, pihak berkuasa berkata.

Diego Sinhue Rodríguez, gabenor negeri Guanajuato, telah menjanjikan penyiasatan “meluas” ke atas pembunuhan itu.

Kereta dan mayat itu telah dijumpai Ahad di kawasan luar bandar di tepi bandar Celaya, yang telah menyaksikan gelombang dalam tahun-tahun kebelakangan ini. Kawasan itu terletak di luar universiti tempatan.

Media tempatan melaporkan lelaki itu telah ditembak mati, tetapi peguam tidak segera mengesahkan itu.

Pada Jun, kartel dadah meletupkan bom kereta di Celaya bertujuan menyerang, membunuh seorang pegawai Pengawal Kebangsaan.

Pegawai Pengawal Kebangsaan dilaporkan menangani maklumat tentang kereta yang diparkir dengan apa yang kelihatan seperti mayat di dalam. Apabila mereka menghampiri, kenderaan itu meletup, melemparkan pegawai terbang.

Pihak berkuasa menyalahkan kartel Santa Rosa de Lima, yang selama bertahun-tahun telah berjuang dalam perang wilayah berdarah dengan kartel Jalisco untuk kawalan Guanajuato.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.