7 terbunuh, termasuk kanak-kanak, dalam kebakaran di kedai jahit India

(SeaPRwire) –   Pada Rabu membunuh tujuh orang, termasuk dua kanak-kanak, dalam kebakaran di kedai jahit di bandar Aurangabad, India, polis berkata.

Kebakaran itu menimbulkan kekeliruan di bahagian kawasan perniagaan bandar di negeri Maharashtra.

Pihak berkuasa mengesyaki kematian berlaku disebabkan oleh pendedahan asap, New Delhi Television dikutip ketua polis bandar Manoj Lohiya berkata.

Pihak berkuasa sedang menyiasat punca kebakaran di bandar kira-kira 210 batu timur laut Mumbai, pusat kewangan dan hiburan India.

Kebakaran adalah biasa di India, di mana pembina dan penduduk sering melanggar kod dan keselamatan.

Pada 2019, kebakaran disebabkan litar pintas elektrik membakar sebuah bangunan di ibu negara India dan membunuh 43 orang. Pada 2022, kebakaran di bangunan komersial empat tingkat di New Delhi membunuh sekurang-kurangnya 27 orang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.