Adik mantan Presiden AS telah meninggal

(SeaPRwire) –   Maryanne Trump Barry adalah hakim persekutuan berpencen dan kakak sulung Presiden Donald Trump

Maryanne Trump Barry, 86, adik sulung bekas Presiden AS Donald Trump, telah ditemui mati pada Isnin di apartmennya di Bandar Raya New York.

Polis mendapati mayatnya di dalam apartmen di 5th Avenue, Upper East Side Manhattan sekitar pukul 4 pagi, menurut Post Millennial. Pembantu perubatan bandar belum mengumumkan sebab kematian, tetapi polis berkata tiada tanda keganasan atau pembunuhan.

Lahir pada 1937, Maryanne merupakan yang tertua daripada lima adik beradik Trump. Beliau telah dinominasikan ke Mahkamah Daerah New Jersey oleh Presiden Ronald Reagan pada 1983, dan ke Mahkamah Rayuan (Third Circuit) oleh Presiden Bill Clinton pada 1999. Barry Trump menjadi hakim tidak aktif pada 2016 dan bersara pada 2019, meninggalkan mata awam semasa kepresidenan adiknya.

“Saya tahu lebih baik walaupun sebagai kanak-kanak daripada cuba bersaing dengan Donald,” katanya kepada majalah New York pada 2002. “Saya tidak akan dapat menang. Dia membina model sejak kecil. Bangunan yang besar.”BUTIR-BUTIR AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)