AS dan China akan menyambung semula komunikasi tentera

(SeaPRwire) –   Joe Biden memuji perbualan Rabu dengan Xi Jinping sebagai antara yang “paling produktif” dalam tahun-tahun

Washington dan Beijing akan memulihkan saluran komunikasi antara tentera mereka, Presiden Amerika Syarikat Joe Biden memberitahu wartawan berikutan pertemuannya dengan Presiden China Xi Jinping di kawasan Teluk San Francisco pada hari Rabu.

“Kami kembali ke komunikasi yang terus, terbuka, jelas, terus,” Biden berkata, menambah bahawa hubungan itu akan membantu mengelak kemalangan dan kesalahfahaman semasa tempoh hubungan tegang antara dua negara bersenjata nuklear.

“Kesilapan penting di sebelah mana-mana pihak boleh menyebabkan masalah sebenar dengan negara seperti China atau mana-mana negara besar yang lain.”

Biden menambah bahawa perbualan dengan Xi adalah “antara yang paling membina dan produktif yang pernah kami ada,” sambil menyedari bahawa pihak-pihak masih mempunyai perbezaan.

BUTIR-BUTIR AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)