Bantuan AS ke Ukraine tidak akan mengubah keadaan di medan pertempuran, kata Rusia

(SeaPRwire) –   Paket bantuan baru AS ke Ukraine tidak akan mengubah situasi di garis depan, kata Rusia

Kongres Amerika Syarikat pada Sabtu meluluskan lebih daripada $60 bilion bantuan baru untuk Ukraine yang telah tertangguh di Kongres selama berbulan-bulan, menyebabkan pasukan Kyiv kehabisan peluru.

“Tentera bersenjata Rusia sedang memperbaiki kedudukan mereka di garis depan… Wang yang dialokasikan dan senjata yang akan dibekalkan tidak akan mengubah dinamik ini,” kata jurucakap Kremlin Dmitry Peskov kepada wartawan.

“Mereka akan membawa kepada mangsa baru di pihak Ukraine. Lebih ramai warga Ukraine akan mati, Ukraine akan menanggung kerugian yang lebih besar.”

pada Ahad mendesak Washington untuk segera menukarkan rang undang-undang itu menjadi undang-undang dan melaksanakan pemindahan senjata sebenar, dengan menyatakan sistem senjata jarak jauh dan pertahanan udara adalah keutamaan utama.

“Saya fikir sokongan ini benar-benar akan memperkuat tentera bersenjata Ukraine dan kita akan mempunyai peluang untuk kemenangan,” kata Zelenskyy.

industri pertahanan AS akan menjadi penerima sebenar pakej itu.

“Kami juga mengakui bahawa kebanyakan wang ini akan kekal di Amerika Syarikat. Amerika Syarikat akan menjadi lebih kaya dan akan menerima dividen tambahan dengan memberikan bantuan kepada Ukraine. Bagi (Presiden Vladimir) Putin, ini dijangka,” kata Peskov.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.