Elit Korea Utara hadiri majlis tahunan dalam Mercedes mewah walaupun larangan barangan mewah

(SeaPRwire) –   Tuan rumah sebuah majlis mewah minggu ini untuk mengumpul elit negara untuk mesyuarat.

Jawatankuasa Pusat Parti Pekerja Korea Utara bersidang di Pyongyang pada Selasa untuk mesyuarat plenum bagi meninjau dasar yang membawa ke tahun baharu.

Pegawai tiba dalam , walaupun ada larangan barangan mewah di negara itu.

Amerika Syarikat mengekalkan sanksi ke atas jualan kenderaan mewah ke Korea Utara, menurut Yonhap News Agency.

berucap di mesyuarat parti di Pyongyang, di mana beliau menamakan 2023 sebagai “tahun perubahan dan perubahan besar” dan “tahun yang penting.”

Beliau berkata tahun lepas di Korea Utara telah mencapai “kemenangan dan peristiwa yang membuka mata dicapai dalam semua bidang untuk pembinaan sosialis dan penguatan kuasa negara.”

Kim Jong Un dijangka akan membuat ucapan di penghujung mesyuarat plenum

Sementara pemimpin tertinggi Korea Utara secara sejarah dijangka akan membuat ucapan Tahun Baru kepada rakyat, Kim Jong Un telah membuat ucapan ulasan tahunan di mesyuarat sejak 2020.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.