Empat pekerja bijih Poland terbunuh dalam letusan paip bawah tanah isi air

(SeaPRwire) –   Empat pekerja tambang maut selepas paip berisi air pecah di lombong arang batu dalam di selatan Poland, dilaporkan pada Selasa.

Stesen berita semua TVN24 melaporkan bahawa kemalangan maut berlaku di lombong Sobieski di Jaworzno, sebuah bandar di rantau perlombongan arang batu Silesia, tidak jauh dari sempadan Poland dengan .

TVN24 memetik jurucakap pihak berkuasa perlombongan, Piotr Strzoda, mengatakan kejadian itu berlaku pada kedalaman 1,970 kaki di bawah tanah. Pasukan enam pekerja tambang sedang membersihkan paip ketika itu.

Beliau menyatakan empat orang terbunuh, seorang cedera dan seorang tidak cedera.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.