Gondola di Venice dipenuhi pelancong terbalik selepas penumpang yang mengambil selfie enggan duduk

(SeaPRwire) –   Sebuah gondola di Venice terbalik selepas pelancong tidak mendengar amaran untuk duduk dan berhenti mengambil selfie.

Menurut The Guardian, sekumpulan pelancong dari China sedang mengambil selfie dan bergerak di sekitar gondola apabila arahan diberikan untuk duduk.

Gondolier sedang cuba untuk mengemudi bot kecil itu di bawah jambatan, yang memerlukan penumpang untuk seimbang dan tidak bergerak.

Penumpang di atas gondola dilaporkan mengabaikan amaran dan terus mengambil gambar dan berdiri, yang menyebabkan gondola itu terbalik.

Kumpulan pelancong itu diselamatkan dari air dan dibawa ke teater berhampiran La Fenice, di mana mereka diberikan “hospitaliti dan kehangatan”, menurut laporan itu.

Pelancong di atas gondola yang terbalik boleh didengar berteriak “Oh Tuhan”, video insiden yang dimuat naik ke TikTok pada Ahad menunjukkan.

Menurut New York Post, lawatan gondola mengurangkan kapasiti mereka pada tahun 2020, dengan presiden persatuan gondolier Venice Andrea Balbi menyatakan pelancong berat.

“Benar bahawa berbanding 10 atau 15 tahun yang lalu, pelancong agak lebih berat,” kata Balbi. “Tidak seperti di lif, di mana ada mesej yang menyatakan ‘hanya enam orang atau berat maksimum’, kami tidak mempunyai timbangan untuk menimbang orang, dan jadi kami mengurangkan bilangan penumpang.”

Pelancong kemungkinan terjun ke dalam air sejuk, kerana suhu purata di Venice pada bulan Disember ialah 5°C.

Tiada individu cedera dalam insiden itu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.