‘Heli-ski’ crash membunuh 3 di barat Kanada

(SeaPRwire) –   Tiga orang telah terbunuh dalam kemalangan helikopter heli-ski di barat British Columbia, pihak berkuasa berkata pada Selasa.

Polis Diraja Kanada Berkuda di barat tengah British Columbia berkata bahawa tujuh orang berada di atas kapal tersebut, meninggalkan tiga orang mati dan empat orang lagi cedera parah.

mengatakan bahawa kapal terbang itu adalah salah satu daripada tiga helikopter dalam lawatan ski belakang negara.

Northern Escape Heli-Skiing, berpangkalan di Terrace, British Columbia, lebih awal mengesahkan bahawa tiga orang terbunuh.

mengatakan dalam kenyataan media sosial bahawa berita kemalangan ini “menyayat hati”, dan rakyat British Columbia sedang memikirkan keluarga mangsa ketika dia mengucapkan terima kasih kepada penyelamat pertama.

Polis berkata bahawa Perkhidmatan Koroner BC, Lembaga Keselamatan Pengangkutan dan WorkSafeBC juga terlibat, dan penyiasat akan diterbangkan ke tapak terpencil untuk menyiasat kemalangan tersebut.

Identiti mangsa-mangsa sedang disembunyikan menunggu pemberitahuan kepada sanak saudara terdekat.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.