Kebakaran di rumah tetamu di Romania menyebabkan enam orang maut dan beberapa lagi hilang

(SeaPRwire) –   BUCHAREST, Romania (AP) — Kebakaran besar di rumah tetamu pada Selasa pagi di menyebabkan enam orang maut, termasuk sekurang-kurangnya seorang kanak-kanak, pihak berkuasa berkata.

Pasukan tindak balas kecemasan telah dihantar ke kebakaran di kampung Tohani di daerah Prahova, di mana 26 orang menginap di rumah tetamu itu, menurut Jabatan Inspektorat Kecemasan Am.

Pada mulanya bilangan maut adalah empat. Sebelum pengesahan maut keempat dan kelima kira-kira tengah hari, pasukan carian dan menyelamat telah ditubuhkan untuk mencari lima orang yang hilang. Belum jelas sama ada dua maut tambahan itu telah tergolong dalam senarai orang yang hilang.

Pihak berkuasa berkata mereka tidak dapat menentukan sama ada mangsa keenam itu dewasa atau kanak-kanak.

mengatakan 18 orang berjaya melarikan diri dari kebakaran dan dua daripada mereka sedang dirawat kerana luka bakar. Kebakaran berjaya dipadamkan sejurus selepas tengah hari tetapi pada petang, operasi mencari yang hilang masih berterusan.

Kawasan yang terjejas adalah kira-kira 1,000 meter persegi (10,800 kaki persegi). Tiada petunjuk mengenai punca kebakaran.

Gambar kebakaran yang dikongsi oleh pihak berkuasa kecemasan menunjukkan struktur hampir kosong dilalap api apabila bomba bekerja untuk memadamkannya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.