Kebakaran membabitkan operasi pembakaran telah menyebabkan kematian di taman tema popular Sweden, laporan menyatakan

(SeaPRwire) –   Operasi pembakaran telah menyulut kebakaran besar pada bulan Februari di taman air yang sedang dalam pembinaan di salah satu pusat hiburan terbesar, menyebabkan kematian seorang individu, kata sebuah akhbar Rabu.

“Ketika pembakaran tiub air, api bermula yang kemudian merebak ke bahagian lain bangunan. Api merebak dengan cepat dan menyebabkan kerusakan besar,” kata akhbar Goteborgs-Posten, mengutip laporan polis.

Kebakaran memusnahkan sebahagian besar Taman Air Oceana yang dijadualkan dibuka musim panas ini di Goteborg, bandar terbesar kedua Sweden.

hanya dapat memasuki tapak beberapa hari kemudian dan mendapati mayat seseorang di sana.

di kompleks hiburan popular Liseberg merebak ke beberapa tiub air dan kawasan kolam taman air.

Sebuah hotel berhampiran dan kemudahan pejabat perlu dievakuasi. Enam belas cedera ringan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.