Ketegangan teruk di penerbangan Emirates Airlines meninggalkan kira-kira 14 cedera: ‘Rasakan itu adalah akhir’

(SeaPRwire) –   Penumpang di atas penerbangan mengalami kegelisahan teruk Selasa, yang meninggalkan kira-kira 14 orang cedera.

Insiden itu berlaku Selasa pagi di atas penerbangan EK421 dari Perth ke Dubai apabila pesawat mula bergoncang dengan ganas, menurut The West Australian.

Kira-kira 14 orang cedera apabila pesawat mengalami kegelisahan teruk ketika pesawat menghampiri Teluk Parsi.

Dalam komen kepada akhbar itu, seorang wakil berkata situasi itu “malang.”

“Kami boleh mengesahkan bahawa penerbangan EK421 dari Perth ke Dubai pada 4 Disember secara ringkas mengalami kegelisahan yang tidak dijangka ketika penerbangan,” kata jurucakap itu. “Semasa dalam penerbangan, mereka yang cedera telah dinilai dan dibantu oleh anak kapal kami dan sukarelawan yang dilatih perubatan, dengan sokongan perubatan tambahan yang disediakan melalui pautan satelit.”

“Penerbangan itu ditemui oleh perkhidmatan perubatan semasa mendarat, dan Emirates juga telah menghantar pasukan penjagaannya untuk memastikan pesawat dan anak kapal yang cedera diberikan semua sokongan yang mungkin,” tambah jurucakap itu.

Seorang yang berada di atas penerbangan itu memaparkan di X bahawa beliau, “Secara tulus merasakan itu adalah akhir apabila kami mengenai siling ke tanah dua kali dan memecahkan siling.”

Pesawat mendarat di Dubai kira-kira 4:45 pagi waktu tempatan.

Digital menghubungi Emirates untuk komen.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.