LIHAT: Gadis Israel disatukan semula dengan rakan sekelas dalam adegan menghangatkan hati hampir 2 minggu selepas pembebasan tebusan

(SeaPRwire) –   Satu video mengharukan menunjukkan hari pertama sekolah bagi Emilia Aloni yang berusia 5 tahun selepas dia diculik dan dijadikan tebusan selama tujuh minggu.

Emilia, yang dibebaskan pada 24 Nov, telah dijadikan tebusan di Gaza bersama ibunya, Danielle.

Gadis kecil itu dilihat dalam video menarik memakai pakaian berwarna merah jambu terang dan biru apabila kembali ke tadika nya.

Liputan itu menunjukkan guru Emilia, yang bertemu dengannya di pagar, dengan senyuman cerah di wajahnya untuk kembalinya yang lama ditunggu oleh pelajarnya.

Guru itu dilihat memeluk Emilia dalam tangannya untuk pelukan sebelum berpaling kepada datuk Emilia dan memeluknya.

Video itu kemudiannya menunjukkan Emilia dengan cepatnya berlari ke atas tangga, yang dengan gembira menyambutnya.

Emilia dilihat tersenyum dari telinga ke telinga apabila dia dipeluk erat oleh kawan-kawannya di pintu bilik darjah.

Pada 24 Nov, ​​Hamas membebaskan sebagai sebahagian daripada perjanjian gencatan senjata empat hari di tengah peperangan berterusan Israel dengan kumpulan pengganas itu.

Jabatan Negara Amerika Syarikat mengesahkan pada Isnin bahawa 220 warganegara Amerika masih terperangkap di Gaza semasa peperangan antara Israel dan Hamas .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.