Pemilik rumah yang tidak puas membantah pemodelan dapur yang buruk dengan senjata zaman Perang Dingin: ‘Bayar saya kembali’

(SeaPRwire) –   Seorang pemilik rumah yang tidak puas hati dilaporkan mengadakan protes terhadap kerja pemodelan dapur yang lemah dengan senjata zaman Perang Dingin dengan meletakkan senjata yang telah dilucutkan dari zaman Perang Dingin di lot parkir kedai alat rumah tangga – dan enggan memindahkannya.

“Saya berniat untuk tinggal selama diperlukan untuk mendapatkan keadilan. Saya menemukan ia aneh bahawa Wickes boleh memilih mana bahagian undang-undang yang akan mereka patuhi. Kereta kebal itu berada di sana sebagai protes yang aman. Jika mereka mahu ia dipindahkan, terdapat penyelesaian yang mudah: Bayar saya kembali apa yang mereka miliki dari saya dan perbelanjaan luar saya,” kata Paul Gibbons, 63, mengenai protesnya terhadap rantaian kedai alat rumah tangga UK Wickes.

Gibbons berkata masalah dapurnya bermula pada bulan Februari tahun lalu, apabila Wickes memasang dapur baru di rumahnya di Kingsclere untuk £25,000, atau kira-kira $31,700. Beliau memberitahu media British bahawa beliau telah meninjau kedai-kedai alat rumah tangga dan kontraktor lain sebelum memutuskan untuk menggunakan Wickes untuk menjalankan kerja tersebut.

Gibbons mendakwa beliau telah mengakibatkan lumut tumbuh di bawah sinki, laci yang tidak dapat ditutup, dan satu laci hampir jatuh ke atas anjingnya.

“Penyelesaian di seluruh adalah begitu lemah, dan setengah dari dapur tidak sesuai seperti yang sepatutnya,” katanya pada bulan Disember, menurut Telegraph.

Beliau berkata kedai tidak memperbetulkan masalah dan beliau “mengambil tindakan” dengan meletakkan meriam bergerak sendiri Abbot 1963 yang telah dilucutkan di luar lokasi Wickes di Basingstoke.

“Yang paling buruk ialah Wickes enggan menerima bahawa kualiti dapur sama sekali tidak setanding dengan piawaian yang sepatutnya,” katanya pada akhir tahun lalu. “Mereka sepatutnya menangani isu-isu ini apabila timbul daripada menyembunyikan orang ramai, dan saya mengambil tindakan sekadar untuk mengatakan bahawa ia tidak betul.”

Gibbons berkata beliau meminjam kenderaan itu dari seseorang yang meminjamkannya kepada orang yang mengadakan protes terhadap kedai-kedai besar, dan meletakkannya di luar kedai pada 27 Disember. Beliau menuntut kedai memberikan wang balik.

“Amaran Pembekal Peralatan Dapur Yang Tidak Cekap dan Lembab,” tanda di atas kenderaan itu membaca.

Pada bulan ini, Gibbons berkata nota telah ditempel pada meriam memberi amaran ia akan dipindahkan “dalam 14 hari”, mulai 23 Januari.

“Kenderaan/barang ini telah dimaklumkan kepada kami sebagai ditinggalkan dan/atau tidak mempunyai cukai jalan yang sah dan akan dipindahkan dalam 14 hari dari notis ini dikeluarkan,” kata nota itu, laporan SWNS.

“Jika kenderaan ini tidak ditinggalkan, sila hubungi kami pada nombor di bawah ini dengan segera dan/atau mengatur untuk ia dipindahkan dari tapak.”

Jika ia tidak dipindahkan, kenderaan tersebut dilaporkan akan “dijual atau dimusnahkan.”

Gibbons menembak balik bahawa beliau tidak berniat untuk memindahkan kenderaan itu sehingga beliau diberikan wang balik. Beliau menambah bahawa beliau merancang untuk menghubungi polis tempatan jika kedai cuba untuk memindahkan atau memusnahkan kenderaan itu.

“Saya tidak mencari banyak pampasan, saya hanya mahu kembali ke mana saya berada tahun lalu apabila masalah ini bermula,” katanya menurut SWNS.

Wakil Wickes sebelum ini memberitahu media tempatan mereka sedari akan kenderaan itu dan sedang “bekerja untuk menyelesaikan isu itu.”

“Kami sedari akan situasi di kedai Basingstoke dan ingin memohon maaf atas sebarang kesulitan yang ditimbulkan kepada pembeli yang mengunjungi kedai hari ini,” kata wakil itu. “Pasukan Hubungan Pelanggan kami berhubung dengan pelanggan untuk membincangkan pemasangan mereka dan membantu menyelesaikan isu itu.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.