Pesawat pengangkut tentera Rusia terhempas berhampiran Ukraine dengan lebih daripada 60 tawanan perang Ukraine di atasnya

(SeaPRwire) –   Sebuah pesawat pengangkutan Rusia yang membawa 65 tawanan perang Ukraine telah terhempas Rabu pagi di kawasan Belgorod, Rusia berhampiran Ukraine, menurut Kementerian Pertahanan Rusia.

Enam anak kapal dan tiga orang lain juga berada di atas penerbangan itu, kata Kementerian Pertahanan.

Belum jelas apa punca kemalangan itu dan sama ada sesiapa yang terselamat.

Kemalangan itu berlaku kira-kira pada jam 11 pagi waktu tempatan.

Pihak berkuasa sedang menyiasat punca kemalangan itu, dan satu suruhanjaya tentera khas telah dipanggil ke , kata Kementerian Pertahanan.

Ini adalah berita semasa. Sila semak semula untuk kemaskini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.