Raja Charles dirawat kerana rawatan prostat yang membesar

(SeaPRwire) –   telah dimasukkan ke hospital di mana beliau akan menjalani rawatan untuk pembesaran prostat, Buckingham Palace mengumumkan pada hari Jumaat.

Charles, 75, telah dihantar pada hari Jumaat ke hospital swasta London, di mana beliau akan menjalani prosedur itu, lapor BBC.

Belum jelas berapa lama beliau akan kekal di hospital.

Hospital swasta London sama hospital yang mana menantu Charles, Catherine, Puteri Wales, telah dimasukkan untuk pembedahan perut yang dirancang minggu lepas.

Menurut BBC, raja melawat Catherine di hospital pada pagi Jumaat sebelum rawatan yang dirancang untuk beliau.

Istana Buckingham pada asalnya mengumumkan “prosedur pembetulan” untuk pembesaran prostatnya minggu lepas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.