Rangka iklan runtuh ke atas kumpulan pejalan kaki, membunuh sekurang-kurangnya 14 orang

(SeaPRwire) –   Sebuah papan iklan besar runtuh ke atas kumpulan pejalan kaki lewat petang Isnin, membunuh sekurang-kurangnya 14 orang dan mencederakan 74 orang lagi, menurut pegawai berkata.

Menurut pegawai bandar, sebuah papan iklan setinggi 100 kaki runtuh ke atas stesen minyak di pinggir bandar Ghatkopar di Mumbai pada petang Isnin. Sekurang-kurangnya 47 orang diselamatkan sehingga lewat malam.

Runtuhnya berlaku semasa ribut petir yang termasuk hujan lebat dan angin kencang.

Pegawai bandar menyalahkan cuaca ganas untuk runtuhan maut itu: “Petang semalam (13 Mei) di kawasan Chheda Nagar di Ghatkopar, satu insiden tragis berlaku disebabkan angin laju, menyebabkan runtuhnya papan iklan.”

Operasi mencari dan menyelamat berterusan sehingga pagi Selasa untuk mereka yang masih terperangkap.

“Rawatan perubatan sedang diberikan kepada 44 individu yang cedera, dengan 31 lagi dibenarkan keluar selepas menerima rawatan. Malangnya, 14 orang meninggal dunia dalam insiden ini,” kata pegawai.

Polis sedang menyiasat runtuhan itu dan mengatakan papan iklan itu mungkin telah rosak, menurut agensi berita Press Trust of India.

India sering mengalami hujan lebat dan banjir teruk, terutamanya semasa musim monsunnya yang biasanya berlangsung dari Jun hingga September.

Musim ini membawa kebanyakan hujan tahunan India. Hujan itu penting untuk pertanian tetapi sering menyebabkan kerosakan meluas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.